Διεθνή

Πελόζι: “Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν”

Πελόζι: “Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πελόζι: "Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν", δήλωσε σήμερα [3/8] η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων

“Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν”, δήλωσε σήμερα [3/8] η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στο αυτοδιοικούμενο νησί.

«Δυστυχώς, η Ταϊβάν εμποδίστηκε να συμμετάσχει σε παγκόσμιες συνόδους, με πιο πρόσφατη εκείνη του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, εξαιτίας των αντιρρήσεων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», ανέφερε η Πελόζι και συμπλήρωσε:

«Παρότι μπορούν να εμποδίσουν την Ταϊβάν να στείλει τους ηγέτες της σε παγκόσμια φόρουμ, δεν μπορούν να εμποδίσουν τους ξένους ηγέτες – ή οποιονδήποτε άλλον θέλει – να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν για να τιμήσουν την ακμάζουσα Δημοκρατία της, να επισημάνουν τις επιτυχίες της και να επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή μας για συνεχή συνεργασία».

Πελόζι: Αναχώρησε από την Ταϊβάν η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, αναχώρησε σήμερα [3/8] από την Ταϊβάν έπειτα από μία ιστορική και αμφιλεγόμενη επίσκεψη, στην οποία το Πεκίνο απάντησε με απειλές και ανακοινώσεις για διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

Η 82χρονη Πελόζι χαιρέτισε τους αξιωματούχους στον διάδρομο του αεροδρομίου Σονγκσάν στην Ταϊπέι προτού επιβιβαστεί σε αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που απογειώθηκε στις 6.00 μ.μ. τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν απευθείας από τα τηλεοπτικά δίκτυα. pelozi-1

Η Πελόζι, η αντιπροσωπεία της οποίας πραγματοποίησε μια στάση που δεν είχε ανακοινωθεί αλλά παρακολουθείτο εκ του σύνεγγυς στην Ταϊβάν χθες βράδυ (τοπική ώρα) έπειτα από επισκέψεις στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία, αναμένεται να συνεχίσει την ασιατική περιοδεία της με στάσεις στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments