Διεθνή

Ρωσία: Πυραυλικά πλήγματα κοντά στα σύνορα με την Πολωνία

Ρωσία: Πυραυλικά πλήγματα κοντά στα σύνορα με την Πολωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρωσία: Τουλάχιστον δύο εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στα σύνορα της δυτικής Ουκρανίας με την Πολωνία, κράτος μέλος του NATO, χθες Τρίτη το βράδυ

Τουλάχιστον δύο εκρήξεις αναφέρθηκαν κοντά στα σύνορα της δυτικής Ουκρανίας με την Πολωνία, κράτος μέλος του NATO, χθες Τρίτη το βράδυ.

Ρωσικός πύραυλος έπληξε ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή Τσερβονογκράντ, ανέφερε η αυτοδιοίκηση της περιφέρειας Λβιβ. Ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι ανέφερε μέσω Telegram πως δεν είχε πληροφορίες για τις ζημιές.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανέφερε πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους, διευκρινίζοντας πως οι πύραυλοι βλήθηκαν από στρατηγικά βομβαρδιστικά που πετούσαν πάνω από την Κασπία.

Οι επτά από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν, πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι θέση αντιαεροπορικής άμυνας χτυπήθηκε στη Λβιβ.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην πόλη Μικολάιφ (νότια).

Στα μέσα του Μαρτίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν το στρατόπεδο εκπαίδευσης Γιάβοριβ, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία. Τουλάχιστον 35 στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί στο πλήγμα αυτό.

Ουκρανία: Τρεις νεκροί και 5 τραυματίες από ρωσικούς όλμους στη Χερσώνα

Συνολικά τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν όταν ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν όλμους που έπληξαν λεωφορείο που ήταν να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων στη νότια περιοχή της Χερσώνας, δήλωσε σήμερα [2/8] εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Το περιστατικό συνέβη χθες, 1η Αυγούστου, καθώς το λεωφορείο που κατευθυνόταν από το χωριό Σταροσίλιγα, το οποίο βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, προς την ουκρανική πόλη Κρίβι Ρι.

Η Νατάλια Χουμένιουκ, η εκπρόσωπος της νότιας διοίκησης του στρατού της Ουκρανίας, είπε ότι το όχημα δέχτηκε πυρά όλμων κοντά στο χωριό Ντονχόβε.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αρνείται ότι στόχευσε σκόπιμα αμάχους, αν και οι επιθέσεις της έχουν καταστρέψει πόλεις και χωριά της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments