Πολιτισμός

Η ιστορία πίσω από το βραχιόλι αγάπης του οίκου Cartier

Η ιστορία πίσω από το βραχιόλι αγάπης του οίκου Cartier

Πηγή Φωτογραφίας: Refinery29- Luxity- Tatler Asia

Τιμώντας την 43 επέτειο του Cartier αποκαλύπτουμε άγνωστες ιστορίες πίσω από το εμβληματικό βραχιόλι της αγάπης

Ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κοσμήματα πολυτελείας, θεωρείται το πετυχημένο βραχιόλι του οίκου Cartier καθώς το Love Bracelet κοσμεί  τους καρπούς διάσημων προσώπων. Αλλά προτού μια έφηβη Kylie Jenner το φορέσει υπήρχαν άλλες κυρίες που το τίμησαν νωρίτερα.

Το 1969, ο Ιταλός σχεδιαστής κοσμημάτων Aldo Cipullo δημιούργησε το βραχιόλι Cartier Love στα εργαστήρια της Νέας Υόρκης του γαλλικού οίκου πολυτελών κοσμημάτων. Το βραχιόλι ταυτίστηκε με την αγνότητα. Γρήγορα έγινε ένας τρόπος για να δείξεις«κλειδωμένος στην αγάπη».

«Αυτό που θέλουν οι σύγχρονοι άνθρωποι είναι σύμβολα αγάπης που χρειάζονται ένα κόλπο για να αφαιρεθούν. Σε τελική ανάλυση, τα σύμβολα αγάπης πρέπει να υποδηλώνουν μια αιώνια ποιότητα», έλεγε χαρακτηριστικά ο Cipullo.

View this post on Instagram

A post shared by DESIGNER COMMUNITY (@designercommunity)

Το βραχιόλι μπορεί να φορεθεί μόνο με τη βοήθεια ενός ειδικού κατσαβιδιού που το συνοδεύει στο κουτί του. Οι βίδες που λειτουργούν ως καθοριστική λεπτομέρεια στο βραχιόλι προέρχονται από παρόμοιες βίδες στο πλαίσιο του ρολογιού Santos της Cartier. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, στην αρχή τα βραχιόλια μπορούσαν να αγοραστούν μόνο ως δώρο.  Συχνά αναφέρεται ως «μοντέρνες χειροπέδες αγάπης», και μόνο για αυτόν τον λόγο.

Ο θρύλος αναφέρει  ότι τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έπρεπε να έχουν ένα από τα ειδικά κατσαβίδια σε ετοιμότητα για όταν οι ασθενείς χρειάζονταν να το αφαιρέσουν.

Μετά την κυκλοφορία, η ζήτηση πυροδότησε μια συνεργασία μεταξύ της Cipullo και του Charles Revson, ιδρυτή της Revlon Cosmetics. Το περιορισμένης έκδοσης βραχιόλι Love είχε μια βίδα μόνο στη μία πλευρά και όχι και στις δύο και ήταν επενδεδυμένο με πολύτιμα μέταλλα για να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Την εποχή της αρχικής κυκλοφορίας, ο Cartier χάρισε βραχιόλια σε μια επιμελημένη λίστα με μερικά από τα καθοριστικά ζευγάρια του αιώνα για να δημοσιοποιήσει τον ρομαντικό συμβολισμό. Ο δούκας και η δούκισσα του Ουίνδσορ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, και ο Άλι ΜακΓκρόου και ο Στιβ ΜακΚουίν ερωτεύτηκαν όλοι τους το μικρό βραχιόλι. Ενώ το βραχιόλι Love ήταν το πρώτο σχέδιο του Cipullo, συνέχισε να σχεδιάζει παραλλαγές του βραχιολιού Love κυκλοφορώντας το εξίσου δημοφιλές βραχιόλι Juste un Clou.. Το σχέδιο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του Cartier ως το απόλυτο συλλεκτικό κομμάτι με την πιο κοινωνική κρυφή μνήμη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments