Οικονομία

Έρχεται το «EISPRAXIS»: Για κάθε οφειλέτη δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος

Έρχεται το «EISPRAXIS»: Για κάθε οφειλέτη δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος
Πρεμιέρα αναμένεται να πραγματοποιήσει το  Σεπτέμβριο το «EISPRAXIS»

Πρεμιέρα αναμένεται να πραγματοποιήσει το  Σεπτέμβριο το «EISPRAXIS» , το νέο ηλεκτρονικό «όπλο» της ΑΑΔΕ με το οποίο σχεδιάζει να  κυνηγήσει τους οφειλέτες και να εισπράξει τα χρέη από όσους έχουν αλλά δεν πληρώνουν.  Για κάθε οφειλέτη δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος ο οποίος θα περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία για τις οφειλές του, τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία του, τις συναλλαγές του.

Ο οφειλέτης  θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και ανάλογα με την συμπεριφορά του το “EISPRAXIS” θα ενεργοποιεί αυτόματες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμούς και συμψηφισμούς επιστροφών φόρων με οφειλές. Επίσης θα αξιολογείται η οικονομική δυνατότητα του  οφειλέτη για την αποπληρωμή του χρέους και θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά  μηνύματα τακτοποίησης της εκκρεμότητας και προειδοποιήσεις για λήψη αναγκαστικών  μέτρων.

Το πληροφοριακό σύστημα «Εispraxis» θα σκιαγραφεί το προφίλ του κάθε οφειλέτη, καθώς θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και την περιουσιακή του κατάσταση με «όχημα» τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το Icisnet, το Elenxis. Παράλληλα, θα αντλεί στοιχεία από τρίτους, όπως Κτηματολόγιο και ΓΕΜΗ, αλλά και από τις φορολογικές διοικήσεις των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ποιες οι σημαντικότερες λειτουργίες του

Οι σημαντικότερες λειτουργίες του έργου είναι:

  • Άμεση παροχή κεντρικής πληροφορίας σε επίπεδο οφειλής (προφίλ οφειλέτη), συνδυάζοντας τις πληροφορίες από ηλεκτρονικές εφαρμογές και υποσυστήματα όπως εισόδημα, περιουσιολόγιο, καταστάσεις πελατών/προμηθευτών, σύστημα αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών με κράτη-μέλη της Ε.Ε. και πληροφορίες από τρίτους (όπως κτηματολόγιο Α.Ε., ΓΕΜΗ, ΣΑΤ κ.λπ.).
  • Αυτοματοποίηση διαδικασιών πίστωσης, συμψηφισμού και συστήματος ρυθμίσεων.
  • Άμεση αυτοματοποίηση διαδικασιών με στόχο ένα πλήρες και ενιαίο μοντέλο διαχείρισης οφειλών. Εισαγωγή νέων μεθόδων και τεχνολογιών στο πλαίσιο της αναγκαστικής είσπραξης.
  • Εφαρμογή διαχείρισης και παρακολούθησης ταυτότητας οφειλέτη και οφειλών.
  • Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης συμψηφισμών.
  • Εφαρμογή αποστολής και διαχείρισης ηλεκτρονικών κοινοποιήσεων, ειδοποιήσεων και επιδόσεων.
  • Εφαρμογή διαχείρισης, παρακολούθησης και αυτοματοποίησης λήψης μέτρων είσπραξης.
  • Εφαρμογή ενημέρωσης των φορολογουμένων για θέματα οφειλών. Δηλαδή ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο θα ενημερώνει τους φορολογούμενους για τις βεβαιωμένες οφειλές τους αλλά και για την τήρηση των ρυθμίσεών τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments