Γεωπολιτικά

Δένδιας: Πλήρης ικανοποίηση για τα 2 χρόνια συμφωνίας με Αίγυπτο

Δένδιας: Πλήρης ικανοποίηση για τα 2 χρόνια συμφωνίας με Αίγυπτο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σήμερα, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Χώρας, κ. Νίκος Δένδιας

Σήμερα, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Αίγυπτο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Χώρας, κ. Νίκος Δένδιας, προέβη σε δημόσιες τοποθετήσεις, οι οποίες υπενθυμίζουν τα οφέλη για την πατρίδα μας.

«Δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας Οριοθέτησης ΑΟΖ με τη φίλη Αίγυπτο. Κατοχυρώνουμε τα εθνικά συμφέροντα. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας αυτής με την Αίγυπτο, «κατοχυρώνουμε τα εθνικά συμφέροντα. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου αποκτά μια ιδιαίτερη επικαιρότητα λόγω του διαφαινόμενου απόπλου του «Αμπντουλχαμίντ Χαν».

Υπενθυμίζεται ότι η  συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου ήταν αποτέλεσμα διαβουλεύσεων 15 χρόνων. Διαβουλεύσεων και στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο με επαφές και ανταλλαγές επισκέψεων εμπειρογνωμόνων Ελλήνων και Αιγυπτίων.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι συμφωνήθηκε να γίνει μερική οριοθέτηση από την Ρόδο και νοτιοανατολικά. Η ελληνική πλευρά ήθελε στην πράξη να ακυρώσει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης και το πέτυχε, αφού η συμφωνία που είναι στη βάση του Διεθνούς Δικαίου «κόβει» το τουρκολυβικό μνημόνιο, και κατοχυρώνει την επήρεια των νησιών, άρα και την Κρήτη, την επήρεια της οποίας αμφισβητούσε η Τουρκία. 

Για την πατρίδα μας, πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική επιτυχία της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και για μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments