Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Αποδοκιμασία της Πιονγκγιάνγκ της επίσκεψης Πελόζι στη Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αποδοκιμασία της Πιονγκγιάνγκ της επίσκεψης Πελόζι στη Νότια Κορέα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βόρεια Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ αποδοκίμασε την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη Νότια Κορέα

Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ αποδοκίμασε την επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη Νότια Κορέα, καταγγέλλοντας όσα υποστήριξε περί «αποτροπής» της Βορείου Κορέας κατά τις συνομιλίες που είχε με αξιωματούχους στη Σεούλ.

Η πρόεδρος της αμερικανικής βουλής και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός της Κιμ Τζιν-πιο δεσμεύτηκαν την Πέμπτη να επιτύχουν την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, κατά την επίσκεψη της Πελόζι στη Σεούλ μετά το ταξίδι της στην Ταϊπέι.

Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, τα σχόλια της Πελόζι αποτελούν μέρος σχεδίου των ΗΠΑ με σκοπό την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο. Το KCNA ανέφερε επίσης ότι η Νάνσι Πελόζι επιχείρησε να δικαιολογήσει την «εχθρική» πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σε βάρος της Βορείου Κορέας και τη συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

«Η Πελόζι, ο χειρότερος καταστροφέας της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας, είχε προκαλέσει νωρίτερα την οργή του κινεζικού λαού με το πρόσφατο ταξίδι της στην Ταϊβάν», μετέδωσε το KCNA, συμπληρώνοντας ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Κορέας Τζο Γιονγκ Σαμ τόνισε ότι «οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά για όλες τις εστίες προβλημάτων που προκάλεσε (η Πελόζι) όπου κι αν πήγε».

Η Βόρεια Κορέα φέρεται να προετοιμάστηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους προκειμένου να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters που επικαλείται απόσπασμα εμπιστευτικής έκθεσης του ΟΗΕ.

Κίνα: Κυρώσεις στην Πελόζι για την επίσκεψη της στην Ταϊβάν

Η Κίνα αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και της άμεσης οικογένειάς της ως αντίποινα για τις “μοχθηρές” και “προκλητικές” της ενέργειες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα [5/8] το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Παρά τις σοβαρές ανησυχίες και τη σθεναρή αντίρρηση της Κίνας, η Πελόζι επέμενε να επισκεφθεί την Ταϊβάν, παρεμβαίνοντας έντονα στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, υπονομεύοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας, καταπατώντας την αρχή της ενιαίας Κίνας και απειλώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν”, επισήμανε σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments