Διεθνή

Ιταλία: Ακυρώνει την εκλογική συμφωνία με την κεντροαριστερά το κόμμα “Δράση”

Ιταλία: Ακυρώνει την εκλογική συμφωνία με την κεντροαριστερά το κόμμα “Δράση”

Πηγή Φωτογραφίας: Il Messaggero

Ιταλία: Ο Κάρλο Καλέντα ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής [7/8] στην εκπομπή στου δημοσίου καναλιού Rai ότι θα ακυρώσει την εκλογική συμφωνία με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα

Ο Κάρλο Καλέντα, που είναι ο αρχηγός του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione (Δράση), ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής [7/8] στην εκπομπή στου δημοσίου καναλιού Rai ότι θα ακυρώσει την εκλογική συμφωνία με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.

Ο Καλέντα εξήγησε ότι η κίνησή του αυτή οφείλεται στο ότι οι «δημοκρατικοί» αποφάσισαν να συμμαχήσουν και με δυνάμεις, όπως την Ιταλική Αριστερά, οι οποίες τάσσονται ξεκάθαρα κατά της «ατζέντας» της κυβέρνησης Ντράγκι.

Στη συγκεκριμένη φάση, το Azione εξασφαλίζει στα γκάλοπ το 6% της πρόθεσης ψήφου και δεν αποκλείεται να συμφωνήσει, τελικά, εκλογική συμπόρευση με το μικρό, κεντρώο κόμμα «Ζωντανή Ιταλία», του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

«Υπήρχε αυτή η δυνατότητα συνεργασίας με το Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά ο γραμματέας τους, Ενρίκο Λεπτά, έκανε διαφορετική επιλογή. Ζητώ συγγνώμη από τους Ιταλούς», δήλωσε στη Rai o Καλέντα.

Υπό τα νέα δεδομένα, στην προοδευτική συμμαχία παραμένουν το Δημοκρατικό Κόμμα, η Ιταλική Αριστερά, οι «Πράσινοι» και ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην «πεντάστερος», Λουίτζι Ντι Μάιο.

Τα κόμματα της χώρας υπόσχονται εφαρμογή της «ατζέντας Ντράγκι»

Σε ενάμιση μήνα περίπου οι Ιταλοί θα κληθούν να ψηφίσουν για την ανανέωση του κοινοβουλίου. Και στις πρώτες αυτές, ζεστές ημέρες του Αυγούστου, τα διάφορα κόμματα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα, που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, για να πείσουν όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν.

Λόγω και της ασυνήθιστης αυτής επιλογής -να στηθούν οι κάλπες αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού-, οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις έχουν επιλέξει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στα πολιτικά μηνύματα μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, καθώς και στις συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά κανάλια και στον γραπτό Τύπο. Η εποχή των μεγάλων πολιτικών συγκεντρώσεων, και στην Ιταλία, έχει παρέλθει οριστικά.

Στο μεταξύ, μπορεί ήδη κάποιος να διακρίνει μια νέα ξεκάθαρη τάση: για όλες, σχεδόν, τις δυνάμεις του κεντρώου χώρου, η «ατζέντα Ντράγκι», δηλαδή τα κύρια σημεία αναφοράς και δράσης της κυβέρνησης του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού, αποτελούν ουσιαστικό πυρήνα. Πρόκειται κυρίως για αναλυτικές αναφορές στον τομέα της ενέργειας, στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, στην ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια στις εργολαβίες του δημοσίου και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments