Διεθνή

Κίνα: Η Ταϊβάν δεν είναι τμήμα των ΗΠΑ αλλά κινεζικό έδαφος

Κίνα: Η Ταϊβάν δεν είναι τμήμα των ΗΠΑ αλλά κινεζικό έδαφος

Πηγή Φωτογραφίας: Global Times

Κίνα: Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα [7/8] ότι η Ταϊβάν δεν είναι τμήμα των ΗΠΑ, αλλά κινεζικό έδαφος

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι δήλωσε σήμερα [7/8] ότι η Ταϊβάν δεν είναι τμήμα των ΗΠΑ, αλλά κινεζικό έδαφος, στο τελευταίο επεισόδιο μιας διπλωματικής εμπρηστικής ρητορικής κατά της πολιτικής των ΗΠΑ μετά την επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε «σοφιστείες» για το ζήτημα της Ταϊβάν και οι ενέργειες της Κίνας στην Ταϊβάν έχουν υπάρξει δίκαιες, κατάλληλες και νόμιμες, καθώς και με στόχο τη διαφύλαξη της ιερής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, είπε ο Ουάνγκ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Μπανγκλαντές.

Κίνα: Ανακοίνωσε την «τακτική» διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων κοντά στην Ταϊβάν

Την τακτική διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων ανατολικά της μέσης γραμμής του στενού της Ταϊβάν ανακοίνωσε η Κίνα. Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις από εδώ και στο εξής θα διεξάγουν σε «τακτικά» διαστήματα ασκήσεις στην ανατολική πλευρά της μέσης γραμμής του στενού της Ταϊβάν.

Η μέση γραμμή του στενού που χωρίζει το νησί της Ταϊβάν από την ηπειρωτική Κίνα, αποτελεί μια ανεπίσημη γραμμή ελέγχου, την οποία πλοία και αεροσκάφη από τις δύο πλευρές, συνήθως, δεν παραβιάζουν, αυτό ανακοίνωσε το Reuters.  Η μέση γραμμή δεν έχει ποτέ τύχει επίσημης αναγνώρισης και είναι μια «κατασκευή» του αμερικανικού στρατού που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο αιώνα, για τις επιχειρησιακές του ανάγκες- όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κινεζική τηλεόραση.

taiwan-768x432-1

Ταϊβάν: Αποκαθίστανται σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις

Το υπουργείο Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι σήμερα [7/8] το μεσημέρι [τοπική ώρα], άρχισαν σταδιακά να πραγματοποιούνται και πάλι πτήσεις διά μέσου του εναέριου χώρου της, καθώς οι περισσότερες ειδοποιήσεις για κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί δεν «είναι πλέον σε ισχύ».

Το υπουργείο ανέφερε, ωστόσο, σε ανακοίνωση ότι η Ταϊβάνα θα συνεχίσει να κατευθύνει αεροσκάφη και πλοία μακριά από τις περιοχές των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών έως τις 10.00 αύριο το πρωί (τοπική ώρα).

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή [7/8] ότι έχει αποστείλει αεροσκάφη και πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Κινεζικά πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) συνέχιζαν σήμερα το πρωί τις στρατιωτικές ασκήσεις, με προσομοιώσεις επιθέσεων κατά της Ταϊβάν και ταϊβανέζικων πολεμικών σκαφών, ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας της νήσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments