Κόσμος

Κίνα: Συνεχίζονται τα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν

Κίνα: Συνεχίζονται τα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, The Japan Times

Κίνα: Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα [8/8] πως συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει σε ύδατα και στους αιθέρες «γύρω από την Ταϊβάν» για μία ακόμα μέρα

Ο κινεζικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα [8/8] πως συνεχίζει τα γυμνάσια που διεξάγει σε ύδατα και στους αιθέρες «γύρω από την Ταϊβάν» για μία ακόμα μέρα.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, θα διεξαχθούν γυμνάσια για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις και εφόδους στη θάλασσα.

Ο κινεζικός στρατός προχώρησε στις μεγαλύτερες ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις της ιστορίας του στο στενό της Ταϊβάν τις τελευταίες ημέρες, ένδειξη της οργής στο Πεκίνο για την επίσκεψη που έκανε την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η Νάνσι Πελόσι, στην Ταϊπέι.

Κίνα: Ανακοίνωσε την «τακτική» διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων κοντά στην Ταϊβάν

Την τακτική διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων ανατολικά της μέσης γραμμής του στενού της Ταϊβάν ανακοίνωσε η Κίνα. Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις από εδώ και στο εξής θα διεξάγουν σε «τακτικά» διαστήματα ασκήσεις στην ανατολική πλευρά της μέσης γραμμής του στενού της Ταϊβάν.

Η μέση γραμμή του στενού που χωρίζει το νησί της Ταϊβάν από την ηπειρωτική Κίνα, αποτελεί μια ανεπίσημη γραμμή ελέγχου, την οποία πλοία και αεροσκάφη από τις δύο πλευρές, συνήθως, δεν παραβιάζουν, αυτό ανακοίνωσε το Reuters.  Η μέση γραμμή δεν έχει ποτέ τύχει επίσημης αναγνώρισης και είναι μια «κατασκευή» του αμερικανικού στρατού που δημιουργήθηκε τον προηγούμενο αιώνα, για τις επιχειρησιακές του ανάγκες- όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κινεζική τηλεόραση. taiwan-768x432-1

Ταϊβάν: Αποκαθίστανται σταδιακά οι αεροπορικές πτήσεις

Το υπουργείο Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι άρχισαν σταδιακά να πραγματοποιούνται και πάλι πτήσεις διά μέσου του εναέριου χώρου της, καθώς οι περισσότερες ειδοποιήσεις για κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στο νησί δεν «είναι πλέον σε ισχύ».

Το υπουργείο ανέφερε, ωστόσο, σε ανακοίνωση ότι η Ταϊβάνα θα συνεχίσει να κατευθύνει αεροσκάφη και πλοία μακριά από τις περιοχές των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών έως τις 10.00 αύριο το πρωί (τοπική ώρα).

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι έχει αποστείλει αεροσκάφη και πλοία για να αντιδράσουν «καταλλήλως» στα κινεζικά γυμνάσια γύρω από το νησί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments