Αθλητισμός

UEFA Super Cup: Ρεάλ Μαδρίτης vs Άιντραχτ Φρανκφούρτης 62 χρόνια μετά για το πρώτο «στέμμα» της σεζόν

UEFA Super Cup: Ρεάλ Μαδρίτης vs Άιντραχτ Φρανκφούρτης 62 χρόνια μετά για το πρώτο «στέμμα» της σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: UOMOELEGANTE.IT, UEFA

UEFA Super Cup: Η νικήτρια του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης θα συναντήσει την κάτοχο του Europa League-Άιντραχτ Φρανκφούρτης απόψε (22:00) στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι

Η νικήτρια του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης θα συναντήσει την κάτοχο του Europa League-Άιντραχτ Φρανκφούρτης απόψε (22:00) στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι, στην αναμέτρηση που ανοίγει παραδοσιακά την «αυλαία» της νέας ευρωπαϊκής σεζόν, με στόχο να αρχίσει την περίοδο 2022-23 με ένα τρόπαιο.

Η «βασίλισσα» είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση από την πρόσφατη -σχεδόν δύο μήνες πριν- κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον πλανήτη, αλλά και ενισχυμένη από τους πολλά υποσχόμενους νεοαποκτηθέντες, Αντόνιο Ρούντιγκερ και Ορελιέν Τσουαμενί, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τον πρώτο επίσημο αγώνα τους με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αντίθετη ψυχολογία έχει η Άιντραχτ, η οποία γνώρισε τη συντριβή (1-6) από την Μπάγερν Μονάχου την Παρασκευή στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ δεν θα είναι μαζί της αύριο ο αριστερός χαφ της, Φιλίπ Κόστιτς.

Ο Σέρβος σταρ των «αετών» έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Γιουβέντους, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, και περιμένει μόνο να συμφωνήσουν οι δύο σύλλογοι για το ύψος της μεταγραφής (σ.σ: ο Κόστιτς έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023), το οποίο ανέρχεται σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

Μια στέψη για την Ιστορία Στη Μαδρίτη, από την άλλη, αυτό το Σούπερ Καπ θεωρείται μια ευκαιρία να αρχίσει η σεζόν με έναν πρώτο τίτλο, τέσσερις μέρες πριν από την πρεμιέρα της Ρεάλ για τη LaLiga στην Αλμερία. Η Ρεάλ έρχεται από μια ευχάριστη καλοκαιρινή περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μια οριακή ήττα από τη Μπαρτσελόνα (1-0), μια ισοπαλία 2-2 από την Κλαμπ Αμέρικα και μια νίκη με 2-0 επί της Γιουβέντους.

Σε περίπτωση νίκης, ο Κάρλο Αντσελότι θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που θα μετράει τέσσερα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 323 γκολ του Ραούλ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και να μείνει μόνος στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Ο Γάλλος επιθετικός θα μπορούσε επίσης να ισοφαρίσει τους 23 τίτλους του θρύλου Πάκο Χέντο και να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στη «Χρυσή Μπάλα», την οποία φαίνεται να πλησιάζει ήδη δύο μήνες πριν από την τελετή (17 Οκτωβρίου).

Και αυτό το τρόπαιο θα ήταν το 98ο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, του πιο επιτυχημένου συλλόγου στον κόσμο, μπροστά από τα 96 της Μπαρτσελόνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments