Οδηγός

ΟΑΕΔ επίδομα: Ποιοι θα λάβουν 1000 ευρώ

ΟΑΕΔ επίδομα: Ποιοι θα λάβουν 1000 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Λίγες μέρες για τη συμμετοχή στην πρώτη φάση του νέου προγράμματος κατάρτισης της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)

Λίγες μέρες για τη συμμετοχή στην πρώτη φάση του νέου προγράμματος κατάρτισης της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) που δίνει επίδομα έως 1.000 ευρώ απέμειναν για τους ενδιαφερόμενους  ανέργους.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής για εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων Ανέργων, Α΄ φάσης, έχουν όσοι πληρούν τουλάχιστον τις εξής προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ
  • Είναι άνω των 18 ετών
  • Είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελούμενων
  • Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων θέσεων

Στο Μητρώο ανέργων της Α΄φάσης θα εγγραφούν όσοι υποβάλουν εγκαίρως την αίτησή τους στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που βρίσκεται σε εξέλιξη και απευθύνεται σε 80.000 ανέργους προκειμένουν να λάβουν 1.000 ευρώ και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

Ειδικότερα, όπως ορίζει η απόφαση της ΔΥΠΑ, η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης (ανεργία και ηλικία) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων. Μάλιστα, όσοι “βιαστούν” να κάνουν την αίτησή τους έως και την 22/08/2022 και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων Α΄ φάσης  του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι για να συνεχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και να διατηρήσουν το δελτίο ανεργίας σε ισχύ μετά το πρόγραμμα, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Διαφορετικά, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν εκ νέου στα Μητρώα της ΔΥΠΑ και σε περίπτωση που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, θα γίνει αναστολή της επιδότησης και το δελτίο ανεργίας θα διαγραφεί από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης και για όσο χρονικό διάστημα το παρακολουθούν.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και “κερδισμένοι” υποψήφιοι που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας αλλά και τα 1.000 ευρώ  της δράσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments