Διεθνή

ΗΠΑ: Προετοιμάζουν δυναμική επανεμφάνιση στην Ταιβάν

ΗΠΑ: Προετοιμάζουν δυναμική επανεμφάνιση στην Ταιβάν

Πηγή Φωτογραφίας: newsique.gr/Reuters

Αμερικανικά πλοία και αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν νέες διελεύσεις από τα στενά της Ταιβάν εντός των προσεχών εβδομάδων παρά τις αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αναφορικά με το νησί της Ταιβάν τις επόμενες εβδομάδες». 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται αποφασισμένες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ταιβάν, σε πείσμα της σφοδρής αντίδρασης της Κίνας, η οποία εξακολουθεί να δηλώνει ότι η Ταιβάν είναι ουσιαστικά κινεζικό έδαφος,

Συγκεκριμένα, αμερικανικά πλοία και αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν νέα περάσματα από το Στενό της Ταιβάν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επίσης ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων με το νησί, σε μια προσπάθεια ενεργητικής υποστήριξης της διαδικασίας φιλελευθεροποίησης του πολιτικού καθεστώτος και της οικονομίας του νησιού.

Αμερικανικά πλοία και αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν νέες διελεύσεις από τα στενά της Ταιβάν εντός των προσεχών εβδομάδων παρά τις αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αναφορικά με το νησί της Ταιβάν. τις επόμενες εβδομάδες».

Οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να πετούν, να κινούνται από θαλάσσης ή να επιχειρούν οπουδήποτε το επιτρέπει το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Κερτ Κάμπελ, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την περιοχή Ινδικού – Ειρηνικού. «Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει συμβατικές αεροπορικές και θαλάσσιες διελεύσεις μέσω του στενού της Ταιβάν τις επόμενες εβδομάδες».

Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποβλέπουν στην τόνωση των επιχειρηματικών σχέσεων με την Ταιβάν.

Η Ουάσιγκτον πρόκειται να δημοσιοποιήσει «έναν φιλόδοξο οδικό χάρτη» μες στις επόμενες ημέρες για την ενίσχυση των εμπορικών της σχέσεων με την Ταιβάν, με βάση όσα ανακοίνωσε ο Κουρτ Κάμπελ.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την περιοχή Ινδικού – Ειρηνικού Ωκεανού διευκρίνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν «θα συνεχίσει να ενισχύει τους δεσμούς της με την Ταιβάν, ιδίως συνεχίζοντας να προάγει τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments