Focus

CEO Ford: Η μεγάλη κόντρα με τον Elon Musk

CEO  Ford: Η μεγάλη κόντρα με τον Elon Musk

Πηγή Φωτογραφίας: Auto Service World/financial times

CEO Ford: Yπάρχει κάτι καλύτερο από μια κόντρα μεταξύ δύο εκ των πιο σημαντικών ανθρώπων της παγκόσμιας αυτοκίνησης;

Όλο για κινητήρες, επιδόσεις και ανθρακονήματα θα γράφουμε; Ας δούμε και κάτι πιο πιπεράτο αλλά επίσης αυτοκινητικό. Όπως π.χ. την κόντρα που αποφάσισε να ξεκινήσει ο CEO της Ford Jim Farley με τον επικεφαλής της Tesla Elon Musk.

Ο Jim Farley είναι ένας CEO που δεν μασάει τα λόγια του και έχει αποφασίσει να μιλάει όποτε μπορεί, συχνά-πυκνά στα social media και δη στο Twitter. Είναι επικοινωνιακός και εξωστρεφής και είναι ξεκάθαρο πως θέλει να ανέβασει την Ford -και με τις δηλώσεις του. Την τελευταία φορά που μίλησε δημόσια αποφάσισε να μην κρατηθεί και να βγάλει όλο τον ενθουσιασμό του για το ηλεκτρικό pickup της Ford F-150 Lightning. Δείτε τι λέει στο βίντεο που ακολουθεί.

Όπως άκουσες ο Farley το πρώτο που κάνει είναι να τονίσει ότι τα προϊόντα της Ford είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Είναι μια έμμεση μομφή τόσο στις (ανεβασμένες τελευταία) τιμές της Tesla, όσο και στις τιμές των ανταγωνιστών του ηλεκτρικού Ford F-150, όπως είναι το pickup της Rivian αλλά και το νέο ηλεκτρικό Hummer. Μετά τονίζει ότι είναι “ήδη ο ηγέτης όλων των EV pickup στη βιομηχανία μας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρπα την, Elon Musk”.

Τι απάντησε ο Elon Musk

Φυσικά και απάντησε ο επικεφαλής της Tesla, άλλωστε ιδίως στο Twitter είναι λαλίστατος. Αυτή την φορά όμως δεν ήταν τόσο πνευματώδης όσο συνηθίζει. Ίσως να μην περίμενε τόσο ευθεία επίθεση από τον Farley. Τον ίδιο άνθρωπο που πριν λίγο καιρό έλεγε πίσω από κλειστές πόρτες για την Tesla ότι “κανένας δεν το κάνει καλύτερα”. Η απάντησή του είναι αυτή που βλέπεις.

Τι εννοεί ο ποιητής; Εννοεί ότι έχει ένα Cybertruck. Και τι έγινε; Το φουτουριστικό ηλεκτρικό pickup δεν έχει μπει ακόμα στην παραγωγή και ο ίδιος ο Musk όλο μεταθέτει την κυκλοφορία του τα τελευταία 3 χρόνια. Συν του ότι θα είναι πολύ πιο ακριβό από το F-150, όταν θα αρχίσουν οι πωλήσεις του.

Ο Farley μπορεί να έκανε την επίθεση πολύ ορατή για όλους αλλά δεν έχει άδικο. Η Ford απέκτησε γρήγορα ένα προβάδισμα στα ηλεκτρικά pick up με το F-150 Lightning. Μπορεί π.χ. η Rivian να βγήκε πρώτη στην αγορά με το ηλεκτρικό pickup R1T, αλλά παρόλο που η Ford ξεκίνησε την παραγωγή περίπου έξι μήνες αργότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε γρήγορα να φτάσει ψηλά. Όσο για τον άλλο ανταγωνιστή -το ηλεκτρικό Hummer-, η τιμή του μπορεί να είναι 50-70% μεγαλύτερη από του Ford F-150 Lightning. Το οποίο δεν είναι μόνο φθηνό αλλά κάνει και κάποια εντυπωσιακά πράγματα: όπως το να δίνει ρεύμα στο σπίτι σου για λίγες μέρες, αν σου έχει κοπεί το ρεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments