Διεθνή

Ιταλία εκλογές: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό…με “άρωμα” Ρωσίας

Ιταλία εκλογές: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό…με “άρωμα” Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ιταλία εκλογές: Πιο έντονο από ποτέ φαίνεται να είναι το “άρωμα” της Ρωσίας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση

Πιο έντονο από ποτέ φαίνεται να είναι το “άρωμα” της Ρωσίας στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση στην Ιταλία. Δύο εκ των κομμάτων που συγκροτούν το στρατόπεδο της Κεντροδεξιάς, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λίγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι, έχουν δει δημοσιεύματα τα οποία τους κατηγορούν για «στενές επαφές» με στελέχη της ρωσικής πρεσβείας στη χώρα. Δημοσιεύματα, μάλιστα, τα οποία θέτουν ευθέως το ερώτημα εάν και κατά πόσο οι επαφές αυτές έχουν σχέση με την απόφασή τους να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Ντράγκι και να οδηγήσουν την Ιταλία στις κάλπες. “Καρφιά” της La Stampa στον Σαλβίνι

Την αρχή έκανε, η εφημερίδα la Stampa, η οποία επικαλέστηκε έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών σύμφωνα με τα οποία στενός συνεργάτης του Σαλβίνι συναντήθηκε στα τέλη Μαΐου με υψηλόβαθμό Ρώσο διπλωμάτη, ο οποίος του έθεσε το ερώτημα εάν η Λίγκα θα ήταν πρόθυμη να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του Ντράγκι, αποσύροντας τους υπουργούς της από την κυβέρνηση.

«Θέλουμε να μάθουμε εάν ήταν ο Πούτιν αυτός που έριξε την κυβέρνηση Ντράγκι», απαίτησε ο ηγέτης των Δημοκρατικών, Ενρίκο Λέτα, ο οποίος προφανώς και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο θέμα πολιτικά.

Το ρεπορτάζ της κεντροαριστερής απόχρωσης la Reppublica που έθεσε στο στόχαστρο τον Μπερλουσκόνι, μεταφέροντας την πληροφορία ότι ο άλλοτε φέρων τον τίτλο του «Καβαλιέρε» επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρέσβη την ημέρα που αρνήθηκε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ντράγκι.

Τι φοβάται η Μελόνι

Η ίδια, βεβαίως, έχει φροντίσει να ξεκαθαρίσει τη θέση της και να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους ότι στηρίζει άνευ όρων την Ουκρανία και θεωρεί ότι η Ιταλία ανήκει οργανικά στη Δύση.

Μελόνι: Επιμένει στο νεοφασιστικό σύμβολο του κόμματός της

Η Τζόρτζια Μελόνι επιμένει να διατηρεί το σύμβολο του κόμματός της «Αδέρφια της Ιταλίας», ένα σύμβολο το οποίο μοιάζει ιδιαίτερα με αυτό του ιταλικού φασισμού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Corriere della Serra», η υποψήφια για την Πρωθυπουργία της Ιταλίας αρνείται να αφαιρέσει το σύμβολο της αναμμένης φλόγας, όπως της έχει ζητηθεί εν όψει των πρόωρων εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιταλίδα βουλευτής υποστηρίζει ότι η φλόγα που απεικονίζεται στο σύμβολο των «Αδερφών της Ιταλίας» δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον φασισμό: «Η φλόγα στο σύμβολο των “Αδερφών της Ιταλίας” δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό, αλλά είναι αναγνώριση του δρόμου που χάραξε μια δημοκρατική δεξιά στη δημοκρατική μας ιστορία και είμαστε υπερήφανοι για αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments