Διεθνή

Κάτοικοι Ψερίμου: «Εμείς εδώ φυλάσσουμε Θερμοπύλες»

Κάτοικοι Ψερίμου: «Εμείς εδώ φυλάσσουμε Θερμοπύλες»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τουρκικά ΜΜΕ είναι εξοργισμένοι από την «γαλανόλευκη» εικόνα, με Τούρκο αξιωματούχο να δηλώνει προκλητικά ότι πρέπει να κατέβουν!

Αφιέρωμα στην ακριτική Ψέριμο, που είχε επισκεφθεί τον Ιούνιο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, φιλοξενεί το τουρκικό ενημερωτικό website Sozcu, με τους κατοίκους του νησιού να αισθάνονται υπερήφανοι που επιμένουν να μην εγκαταλείπουν το νησί.

Σημειώνουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το ακριτικό νησί του Νοτίου Αιγαίου και είχε μια ζεστή και άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους και τις αρχές. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε περπατήσει στο νησί και είχε την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς γνώριμους και να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Eπιτελείτε ένα σπουδαίο έργο, όχι μόνο για τον πρωτογενή τομέα αλλά και ένα εθνικό έργο».

«Εμείς θα είμαστε εδώ πάντα για να φυλάμε Θερμοπύλες», τονίζει ένας περήφανος κάτοικος ο Μιχάλης Αρβίθης : «Έχω βάλει καμία δεκαριά τρίμετρες σημαίες εδώ γύρω από το λιμάνι. Τους αρέσει δεν τους αρέσει στους Τούρκους η Ψέριμος είναι δική μας είναι ελληνική».

Η Τουρκία, από την πλευρά της εκείνη βάζει παντού σημαίες, είχε το θράσος να ενοχληθεί από τις ελληνικές σημαίες στην Ψέριμο, παρότι το νησί είναι ελληνικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τουρκικά ΜΜΕ είναι εξοργισμένοι από την «γαλανόλευκη» εικόνα, με Τούρκο αξιωματούχο να δηλώνει προκλητικά ότι πρέπει να κατέβουν!

«Η Ελλάδα υψώνει σημαίες σε κάθε βραχονησίδα του Αιγαίου» σημειώνει η ιστοσελίδα Sozcu, ενώ φιλοξενεί τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού Ουμίτ Γιαλίμ: «Δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί στους Έλληνες να τοποθετήσουν σημαίες σε αυτούς τους βράχους και το Υπουργείο εξωτερικών θα πρέπει να εκδώσει επειγόντος ανακοίνωση και να διασφαλίσει ότι αυτές οι σημαίες θα κατέβουν».

Ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης ξεκαθαρίζει: «Η σημαία δεν είναι κρυφή. Οι σημαίες δεν κρύβονται. Είναι το εθνικό σύμβολο του καθενός. Οι Τούρκοι έχουν τεράστιες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια. Τι δηλαδή, πρέπει να ενοχληθεί ένας Έλληνας που πάει στην Τουρκία; Οι γείτονες έχουν ξεκόψει με τη λογική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments