Διεθνή

Ουκρανία: Η εταιρία Energoatom καταγγέλλει ρωσική κυβερνοεπίθεση

Ουκρανία: Η εταιρία Energoatom καταγγέλλει ρωσική κυβερνοεπίθεση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom κατήγγειλε σήμερα [16/8] μια «άνευ προηγουμένου» ρωσική κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπό της

Η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας Energoatom κατήγγειλε σήμερα [16/8] μια «άνευ προηγουμένου» ρωσική κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπό της, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει διακοπεί η πρόσβαση σε αυτόν.

«Στις 16 Αυγούστου 2022 η επίσημη ιστοσελίδα της Energoatom δέχθηκε την πιο ισχυρή κυβερνοεπίθεση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής», ανέφερε η ουκρανική εταιρεία σε μήνυμά της στο Telegram.

Ο ιστότοπος «δέχθηκε επίθεση προερχόμενη από το ρωσικό έδαφος», υπογραμμίζεται.

Ουκρανία: Απέπλευσε το πρώτο πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την Αφρική

Αναχώρησε ανθρωπιστικό πλοίο, που ναυλώθηκε από τον ΟΗΕ, από το λιμάνι του Γιουζν, στη νότια Ουκρανία, με 23.000 τόνους σίτου και με κατεύθυνση προς το λιμάνι του Τζιμπουτί στην Αφρική για να διανεμηθεί εκεί το φορτίο.

Ιδιαίτερα, η αναχώρηση έγινε από το λιμάνι του Γιουζν στη νότια Ουκρανία με «23.000 τόνους σίτου σε αυτό το πλοίο που ναυλώθηκε από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού των Ηνωμένων Εθνών», όπως ενημέρωσε το  Υπουργείο Γεωργίας της Ουκρανίας. «Το πλοίο Brave Commander με σιτηρά για την Αφρική έφυγε από το λιμάνι του Γιουζν. Σήμερα το πρωί, το φορτηγό πλοίο αναχώρησε για το λιμάνι του Τζιμπουτί, όπου τα τρόφιμα θα παραδοθούν κατά την άφιξη στους καταναλωτές στην Αιθιοπία», συμπλήρωσε ο Υπουργός, ο οποίος ήταν παρών κατά την αναχώρηση και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως «δύο ή τρία» ακόμη πλοία, τα οποία έχουν ναυλωθεί από τον ΟΗΕ, πρόκειται να αναχωρήσουν σύντομα. ploio-rosia-sitira

Πρόκειται για μία σημαντική ανακούφιση, καθώς 345 εκατομμύρια άνθρωποι σε 82 χώρες αντιμετωπίζουν πλέον οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και έως και 50 εκατομμύρια άνθρωποι σε 45 χώρες κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια.

Το φάσμα της επισιτιστικής κρίσης, το οποίο προκλήθηκε από τον πόλεμο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, φαίνεται να υποχωρεί με την αναχώρηση του πρώτου ανθρωπιστικού πλοίου που ναυλώθηκε από τον ΟΗΕ για τη μεταφορά ουκρανικών δημητριακών, αν και η υποχώρηση αυτή είναι ελαφρά και σίγουρα παροδική, εάν δεν τερματιστεί σύντομα η πολεμική αναμέτρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments