Διεθνή

Λιζ Τσέινι: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μην επανεκλεγεί ο Τραμπ

Λιζ Τσέινι: Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μην επανεκλεγεί ο Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters - DAVID STUBBS/pixabay

Παρά την ήττα της, η Τσέινι δεσμεύθηκε να «κάνει τα πάντα» ώστε ο πρώην Πρόεδρος να μην έχει ξανά πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

Νέα ένταση στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχει ξεσπάσει, το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα στην βουλευτή του κόμματος Λιζ Τσέινι και τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, η Τσέινι υπέστη χθες συντριπτική ήττα κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών στο Γουαïόμινγκ για μια θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έναντι ενός υποψηφίου, ο οποίος, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης,  που υποστηρίζεται από τον πρώην Πρόεδρο.

Παρά την ήττα της, η Τσέινι δεσμεύθηκε να «κάνει τα πάντα» ώστε ο πρώην Πρόεδρος να μην έχει ξανά πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

«Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσω ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πλησιάσει ποτέ ξανά στο Οβάλ Γραφείο», δήλωσε η βουλευτής, η οποία είναι συμπρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο αναφορικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Η κόρη του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι αυτοπροσδιορίζεται ως δεξιά, είναι εναντίον των αμβλώσεων, ενώ έχει λάβει θέση υπέρ της οπλοκατοχής.

Η πολιτική παραφιλολογία του αμερικανικού τύπου την φέρνει υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι τάσσεται εναντίον των τακτικών του Ν. Τραμπ, ο οποίος δεν αφήνει ευκαιρία για να μην εξαπολύσει πολιτική επίθεση εναντίον της.

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή του στη δική του πλατφόρμα δικτύωσης «Truth Social», ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται ευθέως κατά της 56χρονης φιλόδοξης πολιτικού, κατηγορώντας για υποκρισία και χαιρεκακία: «Η Λιζ Τσέινι θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό της, για τον τρόπο που ενέργησε, για τα γεμάτα μοχθηρία και φαρισαϊσμό λόγια που ξεστόμισε για άλλους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments