Πολιτισμός

Ο Τζόνι Ντεπ θα σκηνοθετήσει ταινία για το «Life of Great Hardship» του Amedeo Modigliani

Ο Τζόνι Ντεπ θα σκηνοθετήσει ταινία για το «Life of Great Hardship» του Amedeo Modigliani

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- Eonline.com

Η ταινία είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια του Ντεπ να ξαναρχίσει την καριέρα του στον απόηχο της πολύ δημοσιοποιημένης δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ.

Ο Τζόνι Ντεπ πρόκειται να σκηνοθετήσει ταινία για πρώτη φορά μετά από ένα τέταρτο του αιώνα. Ο ηθοποιός θα επιστρέψει πίσω από την κάμερα για τον Modigliani, ένα βιογραφικό δράμα για τον Ιταλό καλλιτέχνη Amedeo Modigliani. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Αλ Πατσίνο μαζί με τον Μπάρι Ναβίντι. Το IN.2, ο ευρωπαϊκός βραχίονας της εταιρείας παραγωγής Infinitum Nihil, υποστηρίζει την ταινία.

«Το έπος της ζωής του κυρίου Μοντιλιάνι είναι ένα έπος που με τιμά απίστευτα, και θα το μεταφέρω στην οθόνη», είπε ο Ντεπ σε  δήλωση του. “Ήταν μια ζωή με μεγάλες δυσκολίες, αλλά τελικά θρίαμβο – μια παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία με την οποία όλοι οι θεατές μπορούν να ταυτιστούν.”

Η ταινία είναι η πιο πρόσφατη προσπάθεια του Ντεπ να ξαναρχίσει την καριέρα του στον απόηχο της πολύ δημοσιοποιημένης δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου Άμπερ Χερντ. Η κριτική επιτροπή διαπίστωσε ότι η Χερντ είχε δυσφημήσει την Ντεπ στο άρθρο γνώμης της στην Washington Post το 2018, το οποίο αναφερόταν ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο, το δικαστήριο διαπίστωσε επίσης ότι ο Ντεπ δυσφήμησε τη Χερντ, μέσω του δικηγόρου του, ενώ αντέκρουσε τις κατηγορίες της.

Αν και το Χόλιγουντ απέφυγε τον Ντεπ, κατάφερε να βρει δουλειά με ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής. Πρωταγωνιστεί επίσης ως ο αμφιλεγόμενος βασιλιάς Λουδοβίκος XV στην επερχόμενη ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη Maïwenn Jeanne du Barry, ένα ιστορικό ρομαντικό δράμα για την παλλακίδα ενός βασιλιά.

Θα είναι ο πρώτος σημαντικός ρόλος του Ντεπ μετά την ανεξάρτητη ταινία του 2020 Minamata, στην οποία έπαιξε τον πολεμικό φωτογράφο W. Eugene Smith. Την ίδια χρονιά, ο Ντεπ αναγκάστηκε από την Warner Bros να αποχωρήσει από τη σειρά spinoff του «Harry Potter» «Fantastic Beasts», αφού έχασε την υπόθεση συκοφαντίας του κατά της βρετανικής ταμπλόιντ The Sun, η οποία είχε χαρακτηρίσει τον Depp ως «χτυπητή συζύγου». Ο Madds Mikkelson αντικατέστησε τον Depp ως σκοτεινός μάγος Gellert Grindelwald στο Fantastic Beast: The Secrets of Dumbledore του 2022.

Ο ηθοποιός, γνωστός για τους Πειρατές της Καραϊβικής και τον Σουίνι Τοντ, έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1997 με το The Brave, στο οποίο πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Μάρλον Μπράντο.  Το Hollywood Reporter δημοσίευσε πρώτα τα νέα για την επιστροφή του Ντεπ στη σκηνοθεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments