Διεθνή

Φυσικό αέριο: Απόρριψη της πρόταση για αναστολή των πληρωμών ομολόγων της εταιρίας Naftogaz

Φυσικό αέριο: Απόρριψη της πρόταση για αναστολή των πληρωμών ομολόγων της εταιρίας Naftogaz

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Φυσικό αέριο: Η Naftogaz, η κρατική εταιρία του φυσικού αερίου στην Ουκρανία εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη [17/8] στην οποία αναφέρει ότι οι κάτοχοι των ομολόγων της απέρριψαν την τελευταία πρόταση που κατέθεσε ο οργανισμός

Η Naftogaz, η κρατική εταιρία του φυσικού αερίου στην Ουκρανία εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη [17/8] στην οποία αναφέρει ότι οι κάτοχοι των ομολόγων της απέρριψαν την τελευταία πρόταση που κατέθεσε ο οργανισμός, όπου ζητούσε την αναστολή των πληρωμών του χρέους της.

Η Naftogaz, η οποία συνεισέφερε σχεδόν το 17% των συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού της Ουκρανίας πέρυσι, έχει τεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας αφότου δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει ορισμένες πληρωμές τόκων τον προηγούμενο μήνα.

Αντικαθίσταται η διοίκηση της «Bulgargaz» – Αναλαμβάνει διευθύντρια η Ντενίτσα Ζλάτεβα

Η Ντενίτσα Ζλάτεβα, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ογκνιάν Γκερτζίκοφ καιπρώην βουλευτής του ΒΣΚ χωρίς εμπειρία στον ενεργειακό τομέα, γίνεται εκτελεστική διευθύντρια της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Bulgargaz.

Σύμφωνα με τη Βουλγαρική Ραδιοφωνία, παίρνει τη θέση του Λιουντμίλ Γιότσοφ, που διορίστηκε από το «Συνεχίζουμε την αλλαγή». Τρία ακόμη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αντικαθίστανται. Ο Ιβάν Τοπτσίιτσι διατηρεί τη θέση του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Η αλλαγή δεν έχει καταχωρηθεί ακόμη από το δικαστήριο.

Χάθηκαν 174 δισ. ευρώ το κρατικό ταμείο της Νορβηγίας λόγω της πτώσης των μετοχών

Το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο, της Νορβηγίας κατέγραψε τη μεγαλύτερη ονομαστική απώλεια αξίας σε ένα εξάμηνο σχεδόν εξαλείφοντας τα κέρδη που σημειώθηκαν από το ράλι των αγορών το 2021.

Οι αποδόσεις του fund που διαθέτει ενεργητικό 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων μειώθηκαν 14,4% — ή 174 δισεκατομμύρια δολάρια — το πρώτο εξάμηνο, επιβαρυνόμενες από το ξεπούλημα σε όλους τους τομείς εκτός από την ενέργεια, ανακοίνωσε το ταμείο την Τετάρτη. Το fund είχε κερδίσει 14,5% κατά τη διάρκεια του 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments