Διεθνή

Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί από σύγκρουση δύο μικρών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της κομητείας

Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί από σύγκρουση δύο μικρών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της κομητείας

Πηγή Φωτογραφίας: New York Post, Fox News

Καλιφόρνια: Δύο μικρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν την Πέμπτη [18/8] πάνω από αεροδρόμιο της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσαν οι αρχές, κάνοντας λόγο για τρεις νεκρούς

Δύο μικρά αεροσκάφη συγκρούστηκαν την Πέμπτη [18/8] πάνω από αεροδρόμιο της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσαν οι αρχές, κάνοντας λόγο για τρεις νεκρούς.

Σύμφωνα με την αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), δύο άνθρωποι επέβαιναν σε Cessna 340 κι ένας τρίτος σε Cessna 152 όταν συγκρούστηκαν.

Τα δύο μικρά αεροσκάφη «ενεπλάκησαν σε σύγκρουση καθώς οι πιλότοι τους βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της προσέγγισης στο δημοτικό αεροδρόμιο της Ουότσονβιλ», μικρής εγκατάστασης περίπου 120 χιλιόμετρα νότια από το Σαν Φρανσίσκο, εξήγησε η FAA.

Η δημοτική αρχή της Ουότσονβιλ έκανε λόγο μέσω Twitter για δυστύχημα με «νεκρούς», χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η FAA διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο έδαφος. Την έρευνα για το δυστύχημα θα διενεργήσει η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (NTSB).

Ένοχος για απάτη και φοροδιαφυγή δήλωσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Τραμπ

Ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Trump Organization δήλωσε ένοχος για απάτη και φοροδιαφυγή και αναμένεται ότι θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη εναντίον της εταιρείας του Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συνεργαζόταν επί σχεδόν μισό αιώνα.

Ο Άλεν Ουάισελμπεργκ, 75 ετών, δήλωσε ένοχος και για τις 15 κατηγορίες που αντιμετώπιζε στο δικαστήριο του Μανχάταν. Αν και, με βάση τη συμφωνία του με την εισαγγελία, θα καταθέσει για τις επιχειρηματικές τακτικές της εταιρείας, δεν αναμένεται να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς του Μανχάταν στην ευρύτερη έρευνά τους για την οικογένεια Τραμπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ουάισελμπεργκ δήλωσε ένοχος για απάτη και φοροδιαφυγή ύψους 1,76 εκατ. δολαρίων από αδήλωτα εισοδήματα μεταξύ 2005-2021. Μεταξύ άλλων, φέρεται να απέκρυπτε ενοίκια ακινήτων και αυτοκινήτων, δίδακτρα και έξοδα διακοπών. «Ο Άλεν Ουάισελμπεργκ παραδέχτηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι επωφελήθηκε από τη θέση του στην Trump Organization για να εξαπατήσει τους φορολογούμενους και να πλουτίσει», σχολίασε ο εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ. donald-trump

Η συμφωνία του με τις αρχές προβλέπει ότι θα εκτίσει μόνο 5 μήνες στη φυλακή και θα πρέπει να επιστρέψει στο κράτος περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια (φόρους, τόκους και πρόστιμα). Εάν πήγαινε σε δίκη και κρινόταν ένοχος, η ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί ήταν 15 χρόνια.

Ο Ουάισελμπεργκ παραιτήθηκε από οικονομικός διευθυντής της εταιρίας αφού του ασκήθηκε δίωξη, όμως παραμένει μέχρι και τώρα στο μισθολόγιο του Τραμπ, ως σύμβουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments