Διεθνή

Φυσικό αέριο: Αποφασίζει αν θέλει αμερικανικό υγροποιημένο αέριο η Βουλγαρία

Φυσικό αέριο: Αποφασίζει αν θέλει αμερικανικό υγροποιημένο αέριο η Βουλγαρία

Πηγή Φωτογραφίας: Totalenergies

Φυσικό αέριο: H υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι σε δίλλημα για να αποφασίσει εάν θα επιβεβαιώσει την προσφορά για την προμήθεια τριών δεξαμενόπλοιων αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου [LNG]

H υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας είναι σε δίλλημα για να αποφασίσει εάν θα επιβεβαιώσει την προσφορά για την προμήθεια τριών δεξαμενόπλοιων αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου [LNG] μέχρι το τέλος του έτους.

Η προσφορά διαπραγματεύτηκε την κυβέρνηση συνασπισμού του Κίριλ Πετκόφ. Μέρες πριν φύγει από την εξουσία, ανακοίνωσε την προσφορά – για παράδοση 7 δεξαμενόπλοιων, τρία μέχρι το τέλος του 2022 και άλλα 4 τους πρώτους μήνες του 2023, διευκρινίζοντας ότι εάν η υπηρεσιακή κυβέρνηση έβρισκε καλύτερες προσφορές, θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή για τα δεξαμενόπλοια.

«Λάβαμε απάντηση από την αμερικανική εταιρεία Cheniere και, δυστυχώς, η προθεσμία παραμένει η ίδια. Μέχρι τις 19 Αυγούστου θα πρέπει να ορίσουμε τερματικό σταθμό για την αποθήκευσή του, είπε ο υπουργός. Από τα λόγια του φάνηκε ότι είχε μιλήσει με τον Τούρκο υφυπουργό Ενέργειας, ο οποίος έχει δεσμευτεί να ελέγξει, πριν από τη λήξη της προθεσμίας, εάν η χώρα του διαθέτει ελεύθερους τερματικούς σταθμούς.

Η προθεσμία για την επιβεβαίωση της προσφοράς είναι η 19η Αυγούστου, μιας και απορρίφθηκε το βουλγαρικό αίτημα για παράταση της διάρκειας της προσφοράς για το υγροποιημένο αέριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Ενέργειας Ρόσεν Χρίστοφ κατά την επιθεώρηση της σύνδεσης φυσικού αερίου με την Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments