Nέα της αγοράς

Η Ουτρέχτη της Ολλανδίας είναι η πιο φιλική πόλη στον κόσμο για τους ποδηλάτες

Η Ουτρέχτη της Ολλανδίας είναι η πιο φιλική πόλη στον κόσμο για τους ποδηλάτες

Πηγή Φωτογραφίας: The Guardian- Amsterdam.info

Η Ευρώπη στην κορυφή του κόσμου - Δείτε την χρυσή δεκάδα

Η Ουτρέχτη της Ολλανδίας είναι η πιο φιλική πόλη στον κόσμο για τους ποδηλάτες, σύμφωνα με τον φετινό Παγκόσμιο Δείκτη Ποδηλάτων που μελετά τις συνθήκες σε 90 πόλεις. Η Αθήνα, βρίσκεται στην 66η με την υψηλότερη βαθμολογία στις καιρικές συνθήκες, αλλά πολύ χαμηλό ποσοστό χρήσης ποδηλάτου μεταξύ των κατοίκων (2%).

Ο δείκτης βαθμολόγησε τις πόλεις αυτές με βάση το ποσοστό των χρηστών ποδηλάτων, την εγκληματικότητα και την ασφάλεια, τις υποδομές, τις καιρικές συνθήκες, τις ευκαιρίες κοινής χρήσης ποδηλάτων και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το ποδήλατο.

Κριτήρια

Οι πόλεις στην Ευρώπη βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τοποθεσίες φιλικές προς το ποδήλατο χάρη στην υψηλής ποιότητας ποδηλατική υποδομή, όπως ποδηλατόδρομους και καιρικές συνθήκες που περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό ημερών με δυνατότητα «ποδηλασίας».

Παρόλο που οι πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπήκαν στο top 10 ή ακόμα και στις 20 καλύτερες, το Σαν Φρανσίσκο, το Πόρτλαντ, το Σιάτλ, η Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες, η Βοστώνη, η Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Ντιτρόιτ ήταν μεταξύ των 90 πόλεων της λίστας.

Η Ουτρέχτη, Ολλανδία, κατατάσσεται ως η πιο φιλική προς το ποδήλατο πόλη στον κόσμο. Σύμφωνα με τον δείκτη, περίπου το 51% του πληθυσμού της είναι ποδηλάτες.

Η δεύτερη πόλη στη λίστα είναι το Münster της Γερμανίας, το οποίο έχει χαμηλό ποσοστό θανάτων από ποδηλασία, ενώ τα πήγε καλά στη βαθμολογία των εκδηλώσεων, επειδή φιλοξενεί τακτικά εκδηλώσεις που προωθούν την ποδηλασία.

Η Αμβέρσα του Βελγίου ήταν τρίτη στη λίστας.

Το Top- 10

Ουτρέχτη, Ολλανδία Munster, Γερμανία Αμβέρσα, Βέλγιο Κοπενχάγη, Δανία Άμστερνταμ, Ολλανδία Μάλμε, Σουηδία Hangzhou, Κίνα Βέρνη, Ελβετία Βρέμη, Γερμανία Αννόβερο, Γερμανία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments