Οδηγός

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ έως το τέλος του μήνα

ΟΠΕΚΑ πληρωμές: Ποιοι θα πάρουν 200 ευρώ έως το τέλος του μήνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την καταβολή του (ΚΕΑ) Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την καταβολή του (ΚΕΑ) Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η πληρωμή μηνός Σεπτεμβρίου 2022 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Ιουλίου 2022 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Αυγούστου 2022 δηλαδή την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.

Η πληρωμή του ΚΕΑ Σεπτεμβρίου  2022 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιοδήποτε αγορά συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρολογικών συσκευών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι κάθε μήνα παίρνουν ένα χρηματικό ποσό κοντά στα 200 ευρώ που βασίζεται στην εισοδηματική ενίσχυση, στη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Τα χρήματα που παίρνουν οι δικαιούχοι είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα και καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα στους δικαιούχους. Εκτός από τα 200 ευρώ, οι δικαιούχοι μπορούν να ενταχθούν και σε άλλα επιδόματα που κατά καιρούς δίνει το κράτος. Επίσης μπορούν να ενταχθούν και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments