Οδηγός

Επίδομα ανεργίας: Αλλάζουν όλα – Έρχεται και νέα αύξηση

Επίδομα ανεργίας: Αλλάζουν όλα – Έρχεται και νέα αύξηση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Eurokinissi

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να αυξηθούν και μια σειρά από επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας. 

Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών, επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ, ανάμεσά τους και ο κατώτατος μισθός. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να αυξηθούν και μια σειρά από επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας.

Ένα από αυτά, όπως άλλωστε έχει αναφέρει ήδη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, είναι στο πρώτο τετράμηνο του 2023 ο νέος κατώτατος μισθός να έχει καθοριστεί ώστε να μπορεί να ισχύσει από την πρωτομαγιά, όπως δηλαδή έγινε και φέτος.

Όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθετημένη διαδικασία, η διαβούλευση για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού λαμβάνει χώρα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, ώστε ο νέος μισθός να ισχύει από 1η Ιουλίου. Ωστόσο φέτος, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 ευρώ επιταχύνθηκε και ενεργοποιήθηκε από την 1η Μαΐου.

Οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα κερδίσουν σχεδόν έναν επιπλέον μισθό ετησίως.

Συγκεκριμένα, με τον βασικό μισθό να είναι σήμερα στα 713 ευρώ, η αύξηση στα 751 ευρώ ισούται με έξτρα 518 ευρώ τον χρόνο (14 μισθοί επί 37 ευρώ η αύξηση).

Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει μια σειρά από επιδόματα προς τα πάνω, με πρώτο και κύριο το επίδομα ανεργίας θα ανέβει από τα 407,25 ευρώ στα 461,82 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments