Πολιτισμός

Τα «σοκαριστικά» σχέδια της Elsa Schiaparelli έρχονται στο Παρίσι

Τα «σοκαριστικά» σχέδια της Elsa Schiaparelli έρχονται στο Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: The Glass Magazine

Το μουσείο προσφέρει μια εκτενή αναδρομή της τέχνης της Schiaparelli.

Το Μουσείο Τεχνών στο Παρίσι εκθέτει μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 μια έκθεση αφιερωμένη στην καριέρα της Elsa Schiaparelli, της Ιταλίδας σχεδιάστριας μόδας πίσω από τολμηρά σχέδια που φορούν οι βασιλιάδες, οι πολιτικοί και τα κορυφαία μοντέλα.

View this post on Instagram

A post shared by Beauty Hub Magazine (@beautyhubmagazine)

Πρόσφατα, το όνομα της Schiaparelli ήταν ξανά στα πρωτοσέλιδα όταν η Bella Hadid εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών με μαύρο φόρεμα, με το στήθος της να καλύπτεται από ένα χρυσό κολιέ σε σχήμα ελιάς.

Και όταν η Lady Gaga τραγούδησε τον εθνικό ύμνο στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν πέρυσι με ένα μαύρο και κατακόκκινο φόρεμα και μια υπερμεγέθη καρφίτσα περιστεριού, φορούσε επίσης Schiaparelli.

Αυτές οι δημιουργίες εκτίθενται στην έκθεση «Shocking! The Surreal Worlds of Elsa Schiaparelli» που άνοιξε τον περασμένο μήνα.

Το μουσείο προσφέρει μια εκτενή αναδρομή της τέχνης της Schiaparelli.

«Η έκθεση επικεντρώνεται στα αριστουργήματα της καριέρας της Schiaparelli», δήλωσε ο Guillaume del Rio, Επιμελητής του μουσείου, στο Euronews Culture.

Καθώς οι επισκέπτες μπαίνουν στην έκθεση, κατακλύζονται από έναν χώρο καλυμμένο από το δάπεδο μέχρι την οροφή από σκίτσα μόδας, καθώς και με εκείνη τη διάσημη κάπα σε «σοκαριστικό» ροζ με έναν κεντημένο ήλιο.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Schiaparelli εργάστηκε σε κομψές και ευρηματικές λεπτομέρειες που ο επισκέπτης μπορεί να αφιερώσει ώρες παρατηρώντας. Ο πρώτος όροφος της έκθεσης είναι μια υπενθύμιση του χρόνου που πέρασε ο σχεδιαστής με την Παριζιάνικη Πρωτοπορία.

View this post on Instagram

A post shared by Trin (@jxmtrin)

Υπάρχει επίσης ένα από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του Σαλβαδόρ Νταλί στην παράσταση: ο αστακός. Η Schiaparelli ζωγράφισε το σχέδιο σε ένα μακρύ λευκό βραδινό φόρεμα που φορούσε η πολύ σκανδαλώδης Wallis Simson για μια φωτογράφιση της Vogue πριν τον γάμο της με τον Edward VIII.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments