Διεθνή

Σολτς: Νέα παρτίδα όπλων αξίας 500 εκατ. ευρώ θα στείλει στην Ουκρανία η Γερμανία

Σολτς: Νέα παρτίδα όπλων αξίας 500 εκατ. ευρώ θα στείλει στην Ουκρανία η Γερμανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, G7

Σολτς: Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να παραδώσει μια νέα παρτίδα όπλων στην Ουκρανία, αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να παραδώσει μια νέα παρτίδα όπλων στην Ουκρανία, αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδικτυακή διάσκεψη για την Ουκρανία, που διεξήχθη στο Τορόντο του Καναδά, είπε ότι η Γερμανία σχεδιάζει να παραδώσει στο Κίεβο άλλα τρία συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, περίπου 12 θωρακισμένα οχήματα, 20 εκτοξευτήρες ρουκετών, πυρομαχικά ακριβείας και συστήματα αντιμετώπισης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Τα όπλα αυτά θα παραδοθούν το 2023 – ορισμένα ίσως και λίγο νωρίτερα, πρόσθεσε η πηγή αυτή. Η επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου θα πρέπει να εγκρίνει προηγουμένως τις παραδόσεις, τις οποίες ο Σολτς περιέγραψε ως συμβολή για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 δισ. δολαρίων αναμένεται να ανακοινώσουν για την Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν επισήμως, ενδεχομένως αύριο Τετάρτη, ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Το νέο αυτό εξοπλιστικό πακέτο αυτό θα είναι το μεγαλύτερο που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον στο Κίεβο, έξι μήνες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο ουκρανικό έδαφος, στις 24 Φεβρουαρίου. ukraine-war

ΟΗΕ: Ανησυχία για τις δίκες Ουκρανών στη Μαριούπολη

Την έντονη ανησυχία του για τις συνθήκες εκδίκασης των υποθέσεων των Ουκρανών αιχμαλώτων στη Μαριούπολη εξέφρασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος έκανε λόγο και για πιθανές παραβιάσεις τόσο μεγάλες που θα ισοδυναμούν με «εγκλήματα πολέμου» εκ μέρους της Ρωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR) διατύπωσε έντονη ανησυχία για τα σχέδια των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αρχών να δικάσουν Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου στη Μαριούπολη, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί μες στις επόμενες ημέρες.

«Ανησυχούμε πολύ για το πώς συμβαίνει αυτό. Τα μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες από κλουβιά που κατασκευάζονται στη Φιλαρμονική της Μαριούπολης, πραγματικά τεράστια κλουβιά, και προφανώς η ιδέα είναι να περιοριστούν οι κρατούμενοι», δήλωσε η Ravina Shamdasani, εκπρόσωπος του OHCHR σε συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments