Διεθνή

Ένας Σουλτάνος βυθισμένος στις αμφιβολίες

Ένας Σουλτάνος βυθισμένος στις αμφιβολίες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/reuters

Στον Τούρκο Πρόεδρο «δεν του άρεσε» το πλήθος που έρχεται στις συγκεντρώσεις του ΑΚΡ και η χαμηλή δημοτικότητα του ιδίου και του ΑΚΡ.

Έντονη δυσαρέσκεια εκφράζει πλέον στους συνομιλητές του ο Τούρκος Πρόεδρος αναφορικά με τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και τη χαμηλή συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ).

Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος της έκτακτης συνάντησής του με το επιτελείο του. Στον Τούρκο Πρόεδρο «δεν του άρεσε» το πλήθος που έρχεται στις συγκεντρώσεις του ΑΚΡ και η χαμηλή δημοτικότητα του ιδίου και του ΑΚΡ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Birgun και της Milliet, η συνάντηση του Ερντογάν με το επιτελείο του ήταν «εκτός ατζέντας», χαρακτηρίστηκε ως «προετοιμασία για τις εκλογές» στα παρασκήνια, ενώ ο εκπρόσωπος του AKP Ömer Çelik ανακοίνωσε ότι «οι εργασίες για το εκλογικό μανιφέστο του κόμματος βρίσκονται σε εξέλιξη και το κείμενο αξιολογείται».

Με το κλείσιμο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, ο Ερντογάν πραγματοποίησε συγκεντρώσεις σε πόλεις, όπως είναι το Ordu, το Çorum και η Manisa. Αναφέρεται ότι στον Ερντογάν «δεν άρεσε» το πλήθος σε αυτές τις συγκεντρώσεις και έδωσε εντολή στο επιτελείο του να είναι επί ποδός.

Καταγράφεται επίσης ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή «να μην αφήσουμε κανένα μέρος απρόσεκτο στην Κωνσταντινούπολη» σχετικά με το πρόγραμμα «100 Μέρες Πρόσωπο με Πρόσωπο» του AKP στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο συμμετέχουν επίσης υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και αρχηγοί κομμάτων. Ενώ αναφέρεται ότι ο Ερντογάν «θέλει περισσότερο κόσμο στις πλατείες» και ότι «δεν είναι ακόμη ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων».

Το επιτελείο του AKP υποστηρίζει ότι «οι ψήφοι του κόμματος έχουν αυξηθεί» μετά τις πρόσφατες συνομιλίες εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν. Ωστόσο, δηλώνει ότι αυτή η αύξηση «δεν είναι στο επίπεδο που θέλει ο Ερντογάν». Αναφέρεται ότι ένα από τα θέματα που θα δυσκολευτεί περισσότερο το ΑΚΡ στις εκλογές του 2023 θα είναι η διαχείριση της οικονομίας. Με βάση τον στενό κύκλο του Προέδρου, «πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες τι θέλει ο Ερντογάν να γίνει στην οικονομία, διότι, αν δεν τους το πούμε, θα έχουμε μεγάλη μείωση του ποσοστού ψήφου του κόμματος στις εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments