Διεθνή

ΝΑΤΟ: Έκτακτη συνάντηση Τουρκίας – Φινλανδίας – Σουηδίας

ΝΑΤΟ: Έκτακτη συνάντηση Τουρκίας – Φινλανδίας – Σουηδίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Η Τουρκία εκφράζει τις ιδιαίτερες ανησυχίες της στους κόλπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αξιωματούχοι από την Τουρκία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία συναντιούνται στην Φινλανδία την Παρασκευή, σε άγνωστη τοποθεσία, για να συζητήσουν τις ανησυχίες για την ασφάλεια, που έχει θέσει η Άγκυρα ως προϋπόθεση για την ένταξη των δύο Χωρών στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία εκφράζει τις ιδιαίτερες ανησυχίες της στους κόλπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Φινλανδός Υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο είπε ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των αξιωματούχων θα έχει ως στόχο τη δημιουργία επαφών και τον καθορισμό στόχων συνεργασίας που συμφωνήθηκαν από τις τρεις χώρες που υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, στα τέλη Ιουνίου.

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες, που ζήτησαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αντιμετώπισαν την αντίθεση από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία τις κατηγορεί για εμπάργκο όπλων και υποστηρίζει ομάδες που θεωρεί τρομοκράτες.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε από τη Σουηδία και την Φινλανδία να εκδώσουν υπόπτους που καταζητούνται από την Τουρκία για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία, ενώ οι σκανδιναβικές χώρες υποστηρίζουν ότι δεν έχουν συμφωνήσει σε συγκεκριμένες εκδόσεις, όταν υπέγραψαν το μνημόνιο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας παρέμεινε πολύ διακριτικό σχετικά με τη συνάντηση της Παρασκευής, αρνούμενο να αποκαλύψει τον τόπο ή ακόμα και την ώρα.

«Είναι και θέμα ασφάλειας. Αν λέγαμε πού βρίσκονται και πότε οι ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι, θα μας έδινε μια παραμελημένη εικόνα», δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments