Πολιτική

Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Δείτε live την ομιλία στη Βουλή

Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Δείτε live την ομιλία στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έρχεται στη σημερινή συζήτηση ως υπόλογος

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έρχεται στη σημερινή συζήτηση ως υπόλογος. «Είστε κατηγορούμενος, κ. Μητσοτάκη, για μια πρωτοφανή στα χρονικά θεσμική εκτροπή. Μιλάτε για ανηθικότητα. Ποιος την έχασε την ηθική για να τη βρείτε εσείς;».

«Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δεν θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη, όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος».

«Εσείς δώσατε εντολή να παρακολουθούν τον Ανδρουλάκη»

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας είπε: «Είχατε την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα κληθείτε να δώσετε εξηγήσεις. Η αίσθηση ασυδοσίας επέτεινε την αλαζονεία σας. Είπα ότι θα πω αλήθειες, όπως τις καταλαβαίνω. Τον κ. Ανδρουλάκη δεν αποφάσισε ούτε ο ανηψιός σας, ούτε ο κ. Κοντολέων. Εσείς δώσατε την εντολή. Προσωπικά εσείς. Όχι γιατί είναι πράκτορας, ούτε γιατί έχει σχέση με τρίτες χώρες, μην ευτελίζετε άλλο τον πολιτικό διάλογο.

«Τον κ. Ανδρουλάκη δώσατε εσείς εντολή να τον ακούνε γιατί μεσά στην αλαζονεία σας θέλατε να ελέγξετε τις εξελίξεις και στο τριτο κόμμα, ώστε να διασφαλίσετε τις πολιτικές εξελίξεις εν οψει των εκλογών με απλή αναλογική. Γιαυτό δώσατε εντολή να παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης. Είναι ο ορισμός της υπονόμευσης της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη είπε: «Τον κ. κουκάκη δεν τον ακούγατε για εθνικούς λόγους, αλλά επειδή ερευνούσε για τη νομοθετική σας πρωτοβουλία για ασυλία σε υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών. Αυτό ερευνούσε, το πολύ ενοχλητικό για εσάς. Και τα δημοσιεύματα σας οδήγησαν στην παγίδευση του τηλεφώνου του. Όχι μονο γνωρίζατε, αλλά ήσασταν ο ιθυνων νους αυτής της παρακρατικής λειτουργίας. Η αθλιότητα των μεθόδων σας συνάδει με την αθλιότητα της πολιτικής σας».

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments