Ελλάδα

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Πηγή Φωτογραφίας: Wikipedia/pixabay

Συγκεκριμένα, πρόκειται για υπερπτήση τουρκικού UAV στο Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο παραβίασε τα εθνικά σύνορα της Ελλάδας.

Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας παραβίασε, σήμερα, το εθνικό εναέριο χώρο της πατρίδας μας στο Αιγαίο Πέλαγος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για υπερπτήση τουρκικού UAV στο Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο παραβίασε τα εθνικά σύνορα της Ελλάδας.

Το αεροσκάφος UAV δεν ήταν επανδρωμένο και εισήλθε στο FIR Αθηνών, δίχως, προηγουμένως, να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Το τουρκικό αεροσκάφος κινήθηκε και πέταξε επάνω από την Νίσυρο, στο Νότιο Αιγαίο, στην Κανδελιούσσα σε ύψος 19.000 ποδιών, με βάση την πληροφόρηση που παρείχε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Ωστόσο, το τουρκικό αεροσκάφος εντοπίσθηκε και αναχαιτίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική. Υπενθυμίζεται ότι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV είχαν πετάξει πάλι πάνω από την Κανδελιούσσα Νισύρου, στις 9:24 και στις 11:01 το πρωί στα 19.000 και 29.000 πόδια, αντίστοιχα.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι αυτή η παραβατική κινητικότητα των τουρκικών αεροσκαφών αυξάνει τη στιγμή κατά την οποία έχει αλλάξει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος. Συγκεκριμένα, στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας επελέγη και διορίστηκε ο 61χρονος Ercüment Tatlıoğlu.

Ο 61χρονος ναύαρχος έχει πλούσια και μακρά εμπειρία σε παραβιάσεις του Αιγαίου Πελάγους, σε συνεργασία και συντονισμό και με την Πολεμική Αεροπορία της Άγκυρας. Δεδομένου ότι η επιλογή προσώπων στην ηγεσία του Στρατού της γειτονικής χώρας, εκτιμάται ότι, κατά το προσεχές διάστημα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις παραβιάσεις των εθνικών συνόρων μας στο Αιγαίο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments