Ελλάδα

Μετρό: Τέλος Σεπτεμβρίου η παράδοση των σταθμών στον Πειραιά

Μετρό: Τέλος Σεπτεμβρίου η παράδοση των σταθμών στον Πειραιά

Πηγή Φωτογραφίας: ametro, Eurokinissi

Μετρό: Με πυρετώδης ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες των σταθμών του μετρό στον Πειραιά, προκειμένου να παραδοθεί άμεσα στους πολίτες

Με πυρετώδης ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες των σταθμών του μετρό στον Πειραιά, προκειμένου να παραδοθεί άμεσα στους πολίτες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί σε έναν περίπου μήνα από τώρα θα έχουν βγει σε λειτουργία οι σταθμοί σε Μανιάτικα, το Δημοτικό Θέατρο και το Λιμάνι και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποσυμφορήσουν τις μετακινήσεις από τον Πειραιά προς την Αθήνα και ανάποδα καθώς και από τον Πειραιά προς το αεροδρόμιο και ανάποδα.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 έχουν ήδη ξεκινήσει από τέλη Ιουλίου.

Ο προγραμματισμός για τα επίσημα εγκαίνια είναι για το τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχίσουν χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα. Οι τελευταίες εργασίες ολοκλήρωσης των σταθμών προχωρούν και ήδη παρουσιάζουν εικόνα ετοιμότητας.

Με τη λειτουργία της επέκτασης αυτής, ο Δήμος Πειραιά θα αυξήσει το σύνολο των σταθμών Μετρό που διαθέτει (από δύο σήμερα στη γραμμή 1 -οι σταθμοί Φάληρο και Πειραιάς- σε πέντε, καθώς και οι 3 νέοι σταθμοί είναι στα διοικητικά του όρια).

Υπολογίζεται πως συνολικά 132.000 επιπλέον επιβάτες θα χρησιμοποιούν τους συνολικά έξι σταθμούς της επέκτασης από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, ενώ η απευθείας σύνδεση από το Λιμάνι του Πειραιά στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα διεξάγεται σε λιγότερο από μια ώρα (αναμενόμενη διάρκεια ταξιδιού 50-55 λεπτά).

Η Επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς», η οποία βρίσκεται σε προχωρημένη φάση κατασκευής, περιλαμβάνει σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. και 6 νέους σύγχρονους σταθμούς (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο) καθώς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 730.000.000 ευρώ σε περιοχές του Δήμου Πειραιά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγ.Βαρβάρα) που σήμερα έχουν έντονα προβλήματα κυκλοφορίας και χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ήδη στις 6 Ιουλίου 2020 παραδόθηκαν προς χρήση στο επιβατικό κοινό οι 3 πρώτοι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια. Σημειωτέον ότι οι σταθμοί που παραδόθηκαν σε λειτουργία έχουν σχεδιαστεί από την Αττικό Μετρό Α.Ε. με προτεραιότητα στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και στη ασφαλή μετακίνηση των επιβατών στο δίκτυο Μετρό.

Με τη λειτουργία των τριών πρώτων σταθμών της επέκτασης προς Πειραιά υπολογίζονται σε 63.000 ημερησίως, οι πρόσθετες επιβιβάσεις συνολικά στο δίκτυο, ενώ οι κάτοικοι των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας έχουν στη διάθεση τους μια σύγχρονη γραμμή Μετρό.

Η λειτουργία των 3 πρώτων περίπου 2 έτη νωρίτερα από την ολοκλήρωση του συνόλου της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό έχει σημαντικότατα οφέλη, κοινωνικό-οικονομικά και άλλα, όπως θετικές επιπτώσεις στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής: μείωση κυκλοφορίας Ι.Χ. οχημάτων κατά 11.000 ημερησίως και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 60 τόνους ημερησίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments