Διεθνή

Φυσικό αέριο: Επιπλέον αέριο πήρε η Ουγγαρία από τη Ρωσία

Φυσικό αέριο: Επιπλέον αέριο πήρε η Ουγγαρία από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Φυσικό αέριο: Πρόσθετες προμήθειες από φυσικό αέριο πήρε η Ουγγαρία από τη Ρωσία

Όπως είναι γνωστό η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει διατηρήσεις τις σχέσεις της με τη Ρωσία σε πολύ καλό σημείο, ύστερα από τον πόλεμο στην Ουκρανία και γι’ αυτό το λόγο θα έχει πρόσθετες προμήθειες από φυσικό αέριο. Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Zoltan Kovacs, όπως μετέδωσε το Politico.

Η συμφωνία θα στέλνει έως και 5,8 εκ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα στην Ουγγαρία “επιπλέον της ήδη ισχύουσας συμβατικής ποσότητας”, σημείωσε.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο, ο οποίος συναντάται επί του παρόντος με άλλους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ στην Πράγα, δήλωσε ότι η συμφωνία, η οποία θα στέλνει φυσικό αέριο στην Ουγγαρία μέσω της Σερβίας, σημαίνει ότι “θα έχουμε αρκετό φυσικό αέριο στην Ουγγαρία”.

Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ουγγαρία υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία για την παραλαβή 3,5 δισ. κυβικών μέτρων (bcm) φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία μέσω του αγωγού TurkStream και επιπλέον 1 bcm μέσω αγωγού από την Αυστρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments