Διεθνή

Απειλές Μεντβέντεφ: Διακόπτουμε το αέριο στην Ευρώπη αν η ΕΕ εγκρίνει ένα ανώτατο όριο στην τιμή του

Απειλές Μεντβέντεφ: Διακόπτουμε το αέριο στην Ευρώπη αν η ΕΕ εγκρίνει ένα ανώτατο όριο στην τιμή του

Πηγή Φωτογραφίας: he Moscow Times, CNN

Απειλές Μεντβέντεφ: Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε πως η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, αν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αέριο

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, αν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αέριο.

Αντιδρώντας σε σχόλια της επικεφαλή της Ευρωπαϊκής, Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή που πληρώνει η Ευρώπη για το φυσικό αέριο, ο Μεντβέντεφ έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram: “Απλώς δεν θα υπάρξει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη”.

Μπρα ντε φερ και για το ρωσικό αέριο – Πρόταση για πλαφόν από την Ε.Ε

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7, της Ομάδας των  ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως, συμφώνησαν να εφαρμόσουν ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό αργό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή, μετά από σημερινή τους συνάντηση. “Το ανώτατο όριο της τιμής θα οριστεί σε ένα επίπεδο που θα βασίζεται σε μια σειρά τεχνικών δεδομένων και θα αποφασιστεί από το σύνολο του συνασπισμού πριν από την εφαρμογή του”, γράφουν οι επτά χώρες στη δήλωση αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι οι μελλοντικές τιμές “θα ανακοινωθούν δημόσια με σαφή και διαφανή τρόπο”.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να ορίσουν ένα ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Ο συνασπισμός μπορεί να εξετάσει περαιτέρω ενέργειες για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του ανώτατου ορίου τιμών. Το ανώτατο όριο τιμών θα επανεξεταστεί και θα αναθεωρηθεί εάν είναι απαραίτητο» προσθέτει η ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments