Διεθνή

Δημοσκόπηση: Καλπάζει η Κεντροδεξιά συμμαχία στην Ιταλία

Δημοσκόπηση: Καλπάζει η Κεντροδεξιά συμμαχία στην Ιταλία

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

To 44,5% συγκεντρώνει  η συμμαχία των δεξιών και κεντροδεξιών κομμάτων στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Πολιτικών και Κοινωνικών Ερευνών Izi

To 44,5% συγκεντρώνει  η συμμαχία των δεξιών και κεντροδεξιών κομμάτων στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Πολιτικών και Κοινωνικών Ερευνών Izi, εν όψει των εκλογών που θα λάβουν χώρα στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα ευρήματα των υπολοίπων εταιρειών δημοσκοπήσεων, που φέρνουν, επίσης, πρώτο τον δεξιό συνασπισμό μεταξύ των προτιμήσεων των Ιταλών ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, με βάση τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση οι Αδελφοί της Ιταλίας συγκεντρώνουν 24,5%, 2,7% μονάδες περισσότερες από το κεντροαριστερό κόμμα του Ενρίκο Λέτα. 

Το κόμμα του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, Λέγκα του Βορρά, συγκεντρώνει 12% και η Forza Italia του πρώην Πρωθυπουργού Σύλβιο Μπερλουσκόνι φθάνει στο 8%.

Έτσι, αθροιστικά, η Τζόρτζια Μελόνι αναμένεται να εκλεγεί Πρωθυπουργός του Συνασπισμού της Δεξιάς, με ποσοστό 44,5%.

Η έρευνα, η οποία φιλοξενείται στην εφημερίδα «La Reppublica», ρώτησε επίσης ποια κυβέρνηση είναι η καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει την ισχυρά πιθανολογούμενη έκτακτη ανάγκη «σε περίπτωση επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης», λόγω κυρίως των διεθνών εντάσεων και της αύξησης των τιμών της ενέργειας.

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, πάνω από το 30%, ήλπιζαν σε «μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων και με επικεφαλής τον Μάριο Ντράγκι»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments