Διεθνή

Κίεβο: Καταγγέλλει ρωσική παρέμβαση στην αποστολή του ΔΟΑΕ

Κίεβο: Καταγγέλλει ρωσική παρέμβαση στην αποστολή του ΔΟΑΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η Ουκρανία καταγγέλλει τη Ρωσική Ομοσπονδία ότι επιχειρεί να παρέμβει στο έργο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

Η Ουκρανία καταγγέλλει τη Ρωσική Ομοσπονδία ότι επιχειρεί να παρέμβει στο έργο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Energoatom, της δημόσιας εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας.

«Οι Ρώσοι δεν επέτρεψαν στους επιθεωρητές της αποστολής να εισέλθουν στο κέντρο κρίσης (σ.σ.: του εργοστασίου), όπου βρίσκονται επί του παρόντος οι Ρώσοι στρατιώτες».

Υποστηρίζεται ακόμη ότι οι Ρώσοι «ψεύδονται και διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, είτε πρόκειται για στοιχεία που πιστοποιούν τους βομβαρδισμούς τους στο εργοστάσιο είτε τις συνέπειές τους στην υποδομή (σ.σ.: του εργοστασίου».

«Είναι προφανές ότι υπό τέτοιες συνθήκες θα είναι δύσκολο για τον ΔΟΑΕ να κάνει μια αντικειμενική αξιολόγηση της κατάστασης».

«Έχουμε κάνει τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι ο ΔΟΑΕ μπορεί να έχει πρόσβαση στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια και νομίζω ότι αυτή η αποστολή θα μπορούσε να παίξει ακόμα ρόλο», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Β. Ζελένσκι, ο οποίος πρόσθεσε: «Δυστυχώς δεν έχουμε ακούσει ακόμη την ουσία του ΔΟΑΕ, που σημαίνει έκκληση προς τη Ρωσία να αποστρατιωτικοποιήσει το εργοστάσιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments