Διεθνή

Ζαπορίζια: Οι αντιπρόσωποι του ΔΟΑΕ θα παραμείνουν στο εργοστάσιο

Ζαπορίζια: Οι αντιπρόσωποι του ΔΟΑΕ θα παραμείνουν στο εργοστάσιο

Πηγή Φωτογραφίας: Carnegie Endowment for International Peace, reuters

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) επιθεώρησε τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) επιθεώρησε τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας και δήλωσε ότι αξιωματούχοι του Οργανισμού θα παραμείνουν επί τόπου.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της αποστολής που στάλθηκε στην Ουκρανία, επισκέφτηκε τον χώρο για αρκετές ώρες και είπε ότι θα παραμείνει ανήσυχος για την κατάσταση στη Ζαπορίζια έως ότου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

«Δεν θα πάμε πουθενά. Η ΔΟΑΕ είναι αυτή τη στιγμή εκεί, στο εργοστάσιο, και δεν θα μετακινηθούν από εκεί», είπε στους δημοσιογράφους.

«Θα διατηρήσουμε συνεχή παρουσία στο χώρο με ορισμένους εκπροσώπους μας», πρόσθεσε ο Ραφαέλ Γκρόσι.

Οι εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ θα παρέχουν μια αμερόληπτη, ουδέτερη και τεχνικά ορθή αξιολόγηση του τι συμβαίνει στο έδαφος.

«Ανησυχούσα, ανησυχώ και θα συνεχίσω να ανησυχώ για το εργοστάσιο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση εκεί», συμπλήρωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΟΑΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments