Οικονομία

Στο τραπέζι η καταβολή αυξημένου επιδόματος θέρμανσης

Στο τραπέζι η καταβολή αυξημένου επιδόματος θέρμανσης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Στην κυβέρνηση στοχεύουν να διερευνηθούν τα ποσά, τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κινούνται στα επίπεδα του 1,7 ευρώ το λίτρο από 1,6 ευρώ πέρυσι.

Είναι από τα μέτρα τα οποία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο για να ενταχθεί στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες της ΔΕΘ και φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» καθώς έχει σχετικά ελεγχόμενο δημοσιονομικό κόστος.

Στην κυβέρνηση στοχεύουν να διερευνηθούν τα ποσά, τη στιγμή που οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κινούνται στα επίπεδα του 1,7 ευρώ το λίτρο από 1,6 ευρώ πέρυσι. Σημειώνεται πως για το επίδομα θέρμανσης διατέθηκαν πέρυσι συνολικά 168 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα ποσά ανά δικαιούχο κυμάνθηκαν από 100 ευρώ έως 750 ευρώ.

Αυτές οι επιδοτήσεις αναμένεται να ενταχθούν στο πακέτο των μέτρων στήριξης. Η μορφή της παρέμβασης θα πάρει σάρκα και οστά το επόμενο διάστημα και όπως σημείωσε προσφάτως ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας πέρυσι τα νοικοκυριά είχαν στηριχθεί με αυξημένο επίδομα θέρμανσης και με επιδοτήσεις μέσα από τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ύστερα από συνεννόηση των συναρμόδιων υπουργείων και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σε συνάρτηση με την πορεία των δημόσιων οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments