Πολιτική

ΥΠΕΞ στις προκλήσεις της Άγκυρας: Δεν ακολουθούμε την Τουρκία στον εξωφρενικό κατήφορο

ΥΠΕΞ στις προκλήσεις της Άγκυρας: Δεν ακολουθούμε την Τουρκία στον εξωφρενικό κατήφορο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών από Τούρκους αξιωματούχους, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών από Τούρκους αξιωματούχους, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση η Αθήνα δεν θα ακολουθήσει την Άγκυρα στον «καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών». Παράλληλα επισημαίνει ότι θα ενημερώσει συμμάχους και εταίρους για τις πρόσφατες προκλήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών. Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments