Nέα της αγοράς

ΟΤΕ: Η μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες είναι γεγονός

ΟΤΕ: Η μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες είναι γεγονός

Πηγή Φωτογραφίας: ICTplus- Algosystems

Το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου, με το οποίο η χώρα αλλάζει ταχύτητα, είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom,

Στην ανάγκη της χώρας να αλλάξει ταχύτητα έρχεται να απαντήσει ο Όμιλος ΟΤΕ με δύο πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα. Πρώτον, αναλαμβάνει να φέρει την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, αυξάνοντας σημαντικά το επενδυτικό του πλάνο σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Μόνο από τις επενδύσεις του Ομίλου, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι.

Δεύτερον, ενισχύει άμεσα τη διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων, αναβαθμίζοντας, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού Ιnternet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό, στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης, και για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

Το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου, με το οποίο η χώρα αλλάζει ταχύτητα, είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ. « Απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες της πολιτείας, της κοινωνίας και της αγοράς, φτιάχνοντας σήμερα το δίκτυο στο οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες και αναβαθμίζοντας δωρεάν τις ταχύτητες για τους πελάτες μας », είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Σήμερα, περισσότερα από 650.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber και ο στόχος είναι να φτάσουν το 1 εκατομμύριο μέσα στη χρονιά.

Τα πλεονεκτήματα της digital εμπειρίας μέσω FTTH

Οι συνδέσεις FTTH προσφέρουν μία σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα, στα οποία αξίζει κανείς να δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Συγκεκριμένα, μία σύνδεση FTTH προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες λήψης (downloading) και αποστολής (uploading) δεδομένων.

Το FTTH προσφέρει αξιοπιστία και σταθερότητα, καθώς οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση και ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες (υγρασία, κρύο, μαγνητικά πεδία). Επιπλέον, με τις οπτικές ίνες ο συνδρομητής έχει σταθερή υπερ-υψηλή ταχύτητα, ακόμα και όταν είναι online ταυτόχρονα πολλές συσκευές και «τρέχουν» παράλληλα «βαριές» εφαρμογές. Η ποιότητα της σύνδεσης διευκολύνει επίσης σημαντικά τη χρήση των υπηρεσιών και εφαρμογών video conference, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διακοπές ή καθυστερήσεις.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι οι συνδέσεις FTTH είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς τα δίκτυα οπτικών ινώνέχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

Για άμεσο έλεγχο διαθεσιμότητας FTTH υποδομής στην περιοχή σας, μπορείτε να δείτε εδώ .

Σε προνομιακή τιμή, οι εγγυημένες ταχύτητες 100 & 200 Mbps

Όσοι ενδιαφέρονται για εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, μπορούν να τις αποκτήσουν σε ειδική, προνομιακή τιμή, με τα προγράμματα Όσοι ενδιαφέρονται για εγγυημένες υπερ-υψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, μπορούν να τις αποκτήσουν σε ειδική, προνομιακή τιμή, με τα προγράμματα COSMOTE Fiber 100 & 200Mbps από €28,90 και €31,90 το μήνα, αντίστοιχα. Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις, η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα η COSMOTE διαθέτει τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play Fiberspeed Basic & Full Pack από €39,90 το μήνα.

Οι τιμές διαμορφώνονται συνδυαστικά με την ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360 της δράσης Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο των προγραμμάτων COSMOTE Fiber με €13/μήνα, για διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48. Για τη διαθεσιμότητα της οπτικής ίνας και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Superfast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site: www.sfbb.gr .

On going η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων

Περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί συνδρομητές COSMOTE σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet να αναβαθμίζονται δωρεάν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022. Μάλιστα, οι συνδρομητές COSMOTE δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία επιπλέον ενέργεια. Θα ενημερωθούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments