People

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Πηγή Φωτογραφίας: ABC News

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και βέβαια, το ερώτημα που προκύπτει, είναι το «γιατί»; Σε ποιο λόγο οφείλεται αυτή η λατρεία, που βρήκε αυτήν την θλιβερή επέτειο για να εκφρασθεί;

25 ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν πριν τρεις μέρες από τότε που «έφυγε» η Λαίδη Νταϊάνα. Κι όμως, χιλιάδες ήταν αυτοί που προσευχήθηκαν στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις στη μνήμη της και εκατομμύρια είναι αυτοί που, αβίαστα, δεν λησμονούν την «Πριγκίπισσα του Λαού». Αυτές τις μέρες, όλοι, λίγο – πολύ, διαπίστωσαν ότι η αύρα της Λαίδη Ντι παραμένει ανέπαφη από τον ανελέητο Χρόνο, ότι η γοητεία, που ασκεί στα πλήθη, παραμένει αναλλοίωτη.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και βέβαια, το ερώτημα που προκύπτει, είναι το «γιατί»; Σε ποιο λόγο οφείλεται αυτή η λατρεία, που βρήκε αυτήν την θλιβερή επέτειο για να εκφρασθεί;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τη δημοτικότητα της «Πριγκίπισσας της καρδιάς μας» είναι η προσωπικότητά της, μια προσωπικά αρκετά αντιφατική. Έτσι, από τη μια, παντρεύεται τον κληρονόμο μιας ιδιαίτερα παλαιάς βασιλικής οικογένειας της Ευρώπης και, από την άλλη, αντιμετωπίζει με έναν κάπως οριακό ή και κριτικό τρόπο τις ακραιφνείς συντηρητικές αξίες που παραδοσιακά ενσαρκώνουν οι αριστοκρατικές οικογένειες.

Επιπλέον, η Νταϊάνα σημάδεψε στην καρδιά των «κοινών θνητών», όχι αποκρύπτοντας, αλλά αποκαλύπτοντας βάσανα που καθημερινά βίωνε στο βασιλικό οικογενειακό περιβάλλον, όπως η δημοσιοποίηση προβλημάτων της στον γάμο της ή η αποκάλυψη των διατροφικών της διαταραχών. Αυτό είναι ένα στοιχείο, που την έκαναν ακόμη πιο συμπαθή και πιο «γήινη».

Μια συμπάθεια, που, σταδιακά, πέρασε στη σφαίρα του θαυμασμού

Η ένταση και η διάρκεια του θαυμασμού αυτού συνδέονται και με μια σημαντική αντίθεση. Πρόκειται για την αντίθεση ανάμεσα στις ατυχίες, που σημάδεψαν τη σύντομη ζωή της, και τα ανώτερα, «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της (πλούτος, κάλλος, αριστοκρατική ιδιότητα). Είναι μια αντίθεση που καλλιεργεί ένα μείγμα θαυμασμού και ταύτισης, γιατί ακριβώς αυτές οι ατυχίες έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν πλατιές μάζες να ταυτίζονται με όψεις της ζωής της.

Συνεπώς, η πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου δεν είναι μία ακόμη διασημότητα, με την τρέχουσα έννοια της «celebrity», αλλά έχει οριστικά περάσει στην ειδική κατηγορία υπερ – διασημοτήτων, που αντέχουν στη βάσανο του χρόνου, όπως είναι, επί παραδείγματι, ο Έλβις Πρίσλεï ή η Μονρόε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments