Διεθνή

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις της Τσεχίας και θεσμικών οργάνων της ΕΕ δεν έχουν καμία αξία για εμάς

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις της Τσεχίας και θεσμικών οργάνων της ΕΕ δεν έχουν καμία αξία για εμάς

Πηγή Φωτογραφίας: NPR, Pixabay

Τουρκικό ΥΠΕΞ: O εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι οι δηλώσεις του τσεχικού υπουργείου Εξωτερικών και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με την Τουρκία δεν έχουν κανένα νόημα ή αξία

O εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι οι δηλώσεις του τσεχικού υπουργείου Εξωτερικών και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με την Τουρκία δεν έχουν κανένα νόημα ή αξία.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι οι ακόλουθες:

«Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας, υπό την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΕ, δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς.

Οι λόγοι της αλληλεγγύης για ένταξη στην ΕΕ είναι επωφελής τόσο για το ίδιο το κεκτημένο της ΕΕ όσο και για το δικό της κεκτημένο. Είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση, που περιποιείται την Ελλάδα, ενθαρρύνει ένα αδιέξοδο, όχι μια λύση, και υποστηρίζει την επιδίωξη της Ελλάδας για μαξιμαλιστικά αιτήματα.

Είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο ότι όσοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της Ελλάδας κατά της χώρας μας και είναι πλήρης ντροπή να αδιαφορούν για τις πράξεις και τις πρακτικές τους.

Εάν η Τσεχική Προεδρία ή η ΕΕ θέλουν να προωθήσουν τον διάλογο, οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ θα πρέπει ουσιαστικά να απαλλαγούν από την κατάχρηση του στενόμυαλου ελληνοκυπριακού βέτο, που υπονομεύει την αλληλεγγύη της ΕΕ και τα κοινά συμφέροντα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments