Οικονομία

Παπαθανάσης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων»

Παπαθανάσης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων»

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ξεκινάει από 5 Σεπτεμβρίου, η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, με καταληκτική ημερομηνία του κύκλου υποβολών την 5η Δεκεμβρίου 2022, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Για την υπαγωγή στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης, το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:

  • 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,
  • 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,
  • 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,
  • 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,
  • 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (https://opsan.mindev.gov.gr) που υποστηρίζει όλο τον «κύκλο ζωής» των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου.

Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (https://ependyseis.mindev.gov.gr).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments