Διεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αναμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά

Πηγή Φωτογραφίας: Institute for the Study of Diplomacy

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης αναφορικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης αναφορικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «σε μια συγκυρία όπου η Ρωσία έχει εισβάλει ξανά σε ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των Συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαιτέρως αντιπαραγωγικές».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμπλήρωσε, δε, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών μέσω της διπλωματίας. Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».

Και ολοκλήρωσε, τονίζοντας: «Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται. Καλούμε όλα τα μέρη να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments