Διεθνή

«Γιατί οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ των Ελλήνων;»

«Γιατί οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ των Ελλήνων;»

Πηγή Φωτογραφίας: Dreamstime, Pixabay

Το παράπονο και το ερώτημά τους αναφορικά με την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζουν τα σημερινά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας

Το παράπονο και το ερώτημά τους αναφορικά με την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών εκφράζουν τα σημερινά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας.

Το καθεστώς Ερτνογάν, διά του φιλοκυβερνητικού τύπου, διατυπώνει τη διερώτησή του σχετικά με τους λόγους που έκαναν τις ΗΠΑ να πάρουν θέση υπέρ της Ελληνικής Κυβέρνησης στην τρέχουσα κρίση ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα.

Έτσι, σε μέσα, όπως η «Milliet» αλλά και «Haberler», ο αναγνώστης διαβάζει την επιμονή του τουρκικού καθεστώτος στο ότι, δήθεν, τα ελληνικά πυραυλικά συστήματα S – 300 «λοκάρουν» τα τουρκικά αεροσκάφη που πετούν στον εναέριο χώρο της γείτονος.

Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι η (λεγόμενη) ελληνική παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών «συνάντησε μεγάλη αντίδραση από το τουρκικό μέτωπο και ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε δώσει πρόσφατα ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα με τις λέξεις «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» Τα λόγια του Ερντογάν προκάλεσαν μεγάλες επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο σχόλιο για το θέμα ήρθε από τις ΗΠΑ».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ξεχωριστή έμφαση στο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τάχθηκαν υπέρ των θέσεων της Ελλάδας: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας ότι «η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», κράτησαν τη στάση τους υπέρ της Ελλάδας».

«Γιατί οι Αμερικανοί τάσσονται υπέρ των Ελλήνων;», λοιπόν, διερωτάται σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Haberler».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments