Οικονομία

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης μαξιλάρι για την ελληνική οικονομία

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης μαξιλάρι για την ελληνική οικονομία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα αποτρέψει την ύφεση για την Ελλάδα δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα αποτρέψει την ύφεση για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, την στιγμή που άλλες χώρες κινδυνεύουν να εισέλθουν σε ύφεση, σύμφωνα με τα όσα τόνισε σε εκδήλωση του Economist ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Παράλληλα σημείωσε ότι το Ταμείο έρχεται ως ένα τεράστιο μαξιλάρι ασφαλείας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο.

Αναφερόμενος ο υπουργός στο θέμα των επικείμενων εκλογών το 2023 και στο κατά πόσο θα επηρεάσει την πορεία των έργων του Ταμείου τόνισε, ότι εκτιμά πως δεν θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εφόσον υπάρξουν σταθερές κυβερνήσεις.

Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι μερικά πράγματα στην χώρα δεν γίνονται τυχαία και αναφέρθηκε σε μία σειρά πραγμάτων που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα και της έχουν αλλάξει πορεία και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, λόγω πανδημίας, αλλά και της ενεργειακής κρίσης.

Επίσης σημείωσε ότι το ελληνικό κράτος διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία.

Στην τοποθέτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Ευθύμιος Μπουλούτας ανέφερε ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα δημιουργούν πληθωριστικές πιέσεις και η έξοδος από αυτή θα έρθει μόνο με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σημείωσε επίσης ότι για το 2022 το στοίχημα αυτό φαίνεται να κερδίζεται, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα κυμανθεί κοντά στο 5,5% έως και 6%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments