Οικονομία

Με στοχευμένα μέτρα στήριξης ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει

Με στοχευμένα μέτρα στήριξης ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Με μια σειρά στοχευμένων μέτρων στήριξης που θα έχουν ως πρόσημο τη μεσαία τάξη θα εμφανιστεί απόψε ο πρωθυπουργός

Με μια σειρά στοχευμένων μέτρων στήριξης που θα έχουν ως πρόσημο τη μεσαία τάξη θα εμφανιστεί απόψε [10/9] ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ 2022. Εκτός από τα οικονομικά ζητήματα και τα μέτρα ο πρωθυπουργός θα στείλει σαφές μήνυμα και για το χρόνο των εκλογών. Η ΔΕΘ ούτως η άλλως θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα για την “έναρξη” της προεκλογικής περιόδου.

Ανάμεσα στα μέτρα που θα ακουστούν κάποια θα έχουν άμεση εφαρμογή ενώ κάποια άλλα θα κάνουν ποδαρικό το 2023.

Όπως είχα γράψει στο pagenews.gr ο Δημήτρης Μιχαλέλης: “Όσα έρχονται, δεν είναι (θα) είναι εύκολα και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικό επιτελείο δεν είναι διατεθειμένοι να καταφύγουν σε…παραμυθια της Χαλιμάς, ή –προσαρμοσμένο στα μέτρα μας- «προγράμματα Θεσσαλονίκης». Καλώς ή κακώς, η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι ειλημμένη: «Θα πει τα πράγματα με το όνομά τους για να γνωρίζουν οι πολίτες» λένε στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που είναι σε θέση να γνωρίζουν τη σκέψη του, αλλά και τη στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει”.

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού
  • “Ξεπάγωμα” των συντάξεων
  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για υπαλλήλους του δημοσίου τομέα και συνταξιούχους
  • Φθηνή στέγη σε νέους
  • Έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους
  • Διεύρυνση και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και καυσίμων

Η αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2022, κατά 7,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό και επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, την αύξηση των εξαγωγών και των τουριστικών ροών, δίνουν το περιθώριο για παροχές που είναι εντός των αντοχών του προϋπολογισμού. Όπως είχε δηλώσει αρκετές φορές ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας το καλάθι της ΔΕΘ θα κρινόταν κατά πολύ από την πορεία των δημοσιονομικών και φυσικά από τα στοιχεία που θα έδινε η ΕΛΣΤΑΤ στη δημοσιότητα.

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά

Η αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, η επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και η ενίσχυση στο φυσικό αέριο αναμένεται να βρεθούν σε πρώτο πλάνο στην ατζέντα του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments