Πολιτική

Μητσοτάκης ΔΕΘ: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης ΔΕΘ: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού

Ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της 86ης ΔΕΘ 2022. Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Μικρασιατική καταστροφή. “Έναν αιώνα μετά η πατρίδα μας πήγε μπροστά. Ο τόπος είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος, αναπνέοντας τον αέρα μιας Δημοκρατίας που τους παρέχει ευκαιρίες. Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός. Βρισκόμαστε ξανά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. μετά από 12 χρόνια μνημονίων η Ελλάδα έχει ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία” ανέφερε.

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Η βαδίζουμε μπροστά ή πηγαίνουμε προς τα πίσω – Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή βαίνουμε για δεύτερη φορά προς τη συμφορά

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι προεκλογικοί. Ο ίδιος έστειλε το μήνυμα ότι είτε βαδίζουμε μπροστά ή πηγαίνουμε πίσω, είτε θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο είτε θα μεταβούμε δεύτερη φορά προς τη συμφορά.

Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία 

“Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στη σύνθετη συγκυρία η πατρίδα πρέπει να πάρει ιστορικές αποφάσεις. Η Σμύρνη είναι το παράδειγμα. Με έργα και αποτέλεσμα υποδεχόμαστε το μήνυμα της Σμύρνης και όχι με χολή όπως η άλλη πλευρά του Αιγαίου” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ζωντανά

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Προεκλογικοί οι επόμενοι μήνες

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως από εδώ και στο εξής θα είναι προεκλογικοί μήνες. “Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά. Όλα μπορεί να γκρεμιστούν. Ο λαός έμαθε και ξέρει το δρόμο που θα διαλέξει. Μετά τη νίκη της ΝΔ έθετα πέντε όρους για την ανάπτυξη της πατρίδας: Δουλειές, ψηφιακό κράτος δίπλα στον πολίτη, υγεία και παιδεία. θυμάμαι καλά την πρώτη μου παρουσία στην Έκθεση. Διέκρινα και την αμφιβολία σε όσους με άκουγαν. Τόσα και τόσα είχαν ακουστεί, για να ακολουθήσουν κυβιστήσεις, έργα σε μουσαμάδες: Είμαι ενώπιόν σας και σας απαντώ ότι εκείνα που έλεγα τότε έγιναν και γίνονται” υπογράμμισε.

Για τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας

«Μέσα στην κρίση δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Πολιτεία αύξησε τον κατώτατο μισθό και την αμοιβή της υπερωρίας μερικής απασχόλησης. Καθιερώθηκε η ψηφιακή κάρτα, οι κούριερ εργάζονται με κανόνες. Αυξήθηκαν οι άδειες μητρότητας και πατρότητας, αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων. Ηταν ντροπή να περιμένει ο απόμαχος της εργασίας χρόνια για να πάρει τους κόπους του. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Ηταν ζήτημα σεβασμού» ξεκαθάρισε.

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Γιοκ τα νταηλίκια με την Ελλάδα

«Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας ένα αυστηρό και σαφές μήνυμα στην Τουρκία. Μάλιστα, η φράση του αυτή καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που σηκώθηκε όρθιο στο Βελλίδειο.

Ποιες είναι οι 21 παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν

  • Τον Δεκέμβριο: 2.300000 θα πάρουν 250 ευρώ αφορά ανασφάλιστους υπερήλικες, χαμηλοσυνταξιούχους. Οι ευάλωτοι μία ακόμη δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση.
  • Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ το επίδομα στέγασης των φοιτητών. Για τους φοιτητές που θα συγκατοικήσουν το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.
  • Το επίδομα θέρμανσης θα φτάσει τα 300 εκατ. Διευρύνονται τα κριτήρια. Για όσους δικαιούχους που θα καταναλώσουν πετρέλαιο και άλλα καύσιμα πλην φυσικού αερίου το επίδομα διπλασιάζεται. Θα ανακοινώσουμε παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για όλους.
  • Στους αγρότες έκτακτη επιδότηση 60 εκατ. ευρώ ως άμυνα στο κόστος των λιπασμάτων. Κτηνοτρόφοι θα επιδοτηθούν για τις ζωοτροφές.
  • Οι δικαιούχοι του αλλάζω συσκευή αυξάνονται κατά 200.000, χρήματα από το πρόγραμμα επενδύσεων.
  • Εξασφαλίζουμε χώρο στο δίκτυο για να δέχεται ρεύμα από παραγωγούς. Θα επιδοτήσουμε 250.000 μικρά φωτοβολταϊκά σε στέγες και επιχειρήσεις.
  • Πρόσθετα κίνητρα για επέκταση τουριστικής περιόδου, τουρισμός για όλους για νέους δικαιούχους- θα ανακοινωθεί πρόγραμμα μέσα στο χειμώνα.
  • Διευθετούμε μια σειρά αιτήματα των ενόπλων δυνάμεων. Μισθολογική εξέλιξη εθελοντών, επέκταση μάχιμης πενταετίας, πρόσθετη αμοιβή στα πληρώματα πολεμικών πλοίων σε αποστολή. Αυξάνεται ο βασικός σταθμός, μεσοσταθμικά 10% για τους γιατρούς του ΕΣΥ. Μειώνονται ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκινά η αναμόρφωση του ενιαίου μ ισθολογίου.
  • Για τη στήριξη στις οικογένειες επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες. Ο μειωμένος ΦΠΑ στον καφέ, και τον πολιτισμό επεκτείνεται. Εως το  τέλος του 2024 παραμένει παγωμένος ο ΦΠΑ στην οικοδομή. Αυξάνονται κατά 120 εκατ. ευρώ οι αυτοτελείς πόροι της αυτοδιοίκησης. Ξεκινά και η διαδικασία για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Τα μέτρα που ανακοινώνω αθροίζονται περίπου σε 5,5 δισεκατομμύρια χωρίς την επιδότητα του ρεύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments