Διεθνή

«Η Ελλάδα θέλει πόλεμο στο Αιγαίο αλλά δειλιάζει»

«Η Ελλάδα θέλει πόλεμο στο Αιγαίο αλλά δειλιάζει»
Κατά τον Χαλάτσογλου, «οι δυνάμεις που έχουν σχέδια για την Τουρκία χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πολιορκητικό κριό».

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, αλλά δειλιάζει να το πράξει, εκφέρει ο Δρ. Γιουσούφ Χαλάτσογλου, διακεκριμένος ιστορικός της γείτονος, Πρόεδρος της Εταιρείας Τούρκων Ιστορικών και βουλευτή του MHP, το οποίο υποστηρίζει τον Πρόεδρο Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Επιπλέον, ο ιστορικός και μέλος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης υποστηρίζει ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που την υποστηρίζουν στον δυτικό κόσμο.

Ακόμη, ο Γ. Χαλάτσογλου υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο Πέλαγος και, για αυτόν τον λόγο, προκαλεί επεισόδια σε βάρος της Τουρκίας, παρά το ότι δειλιάζει να περάσει στο στάδιο της πολεμικής σύγκρουσης με την Άγκυρα.

Κατά τον Χαλάτσογλου, «οι δυνάμεις που έχουν σχέδια για την Τουρκία χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πολιορκητικό κριό».

Υποστηρίζει επίσης ότι «Εάν η κλιμακούμενη κρίση με τις προκλήσεις της Αθήνας διευρυνθεί, μπορεί να εξελιχθεί σε καταστροφή για το ΝΑΤΟ και τις χώρες της περιοχής. Σύμφωνα με ειδικούς, η αύξηση της έντασης είναι παγίδα και για τις δύο χώρες».

Κατά τη γνώμη του Τούρκου ιστορικού και βουλευτή, «οι δυτικοί ηγέτες έδωσαν στην Ελλάδα τον ρόλο της παρενόχλησης και της πρόκλησης των Τούρκων».

Και συμπληρώνει ο Τούρκος πολιτικός: «Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια πραγματικότητα της Τουρκίας που επηρεάζει πραγματικά τις ισορροπίες όλου του κόσμου. Αισθάνονταν άβολα να εμφανιστούμε στη σκηνή της ιστορίας ως ανερχόμενος ηθοποιός στη διεθνή σκηνή. Αυτές οι δυνάμεις, που έχουν δόλια σχέδια για την Τουρκία, χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πολιορκητικό κριό. (…) Η Γαλλία και οι ΗΠΑ είναι οι κύριοι παράγοντες πίσω από αυτή τη διαδικασία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments