Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν στο Παρίσι

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν στο Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο ανδρών θα βρεθούν η τρέχουσα ενεργειακή κρίση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς και οι διπλωματικές επαφές

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη γαλλική πρωτεύουσα, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας ,Εμμανουέλ Μακρόν, στο Μέγαρο των Ιλλυσίων Πεδίων, στις 19:30 τοπική ώρα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο ανδρών θα βρεθούν η τρέχουσα ενεργειακή κρίση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς και οι διπλωματικές επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον πυρηνικό σταθμό στην Ζαπορίζια.

Ερωτηθείς για το αν τα ελληνοτουρκικά και οι περιφερειακές εξελίξεις θα τεθούν στη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας ότι «προφανώς και ναι. Αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον φίλο πρόεδρο της Γαλλίας συνολικά τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τη γραμμή άμυνας απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».

Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους δύο ηγέτες υπάρχει μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη εκτίμηση καθώς και σαφής ιδεολογική συγγένεια, αφού και οι δύο τοποθετούν εαυτούς στον χώρο του σύγχρονου, προοδευτικού και μεταρρυθμιστικού Κέντρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments