Διεθνή

Γαλλία: “Θύμα” της ενεργειακής κρίσης ο Πύργος του Άιφελ – Σβήνει νωρίτερα τα φώτα

Γαλλία: “Θύμα” της ενεργειακής κρίσης ο Πύργος του Άιφελ – Σβήνει νωρίτερα τα φώτα

Πηγή Φωτογραφίας: architecturaldigest

Η Πόλη του Φωτός κινδυνεύει από την ενεργειακή κρίση - Τα μέτρα για περιορισμό της κατανάλωσης περιλαμβάνουν και τον επιβλητικό Πύργο του Άιφελ

Το Παρίσι θα σβήσει τα φώτα του Πύργου του Άιφελ μια ώρα νωρίτερα από το κανονικό, θα μειώσει τη θερμοκρασία του νερού στις δημοτικές πισίνες και θα καθυστερήσει τη θέρμανση των δημόσιων κτιρίων για εξοικονόμηση ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης την Τρίτη.

Τα μέτρα στοχεύουν στην εκπλήρωση του στόχου του προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν ότι η βιομηχανία, τα νοικοκυριά και οι δημοτικές αρχές πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% ως απάντηση στην περικοπή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία και τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας.

Σε όλη την Ευρώπη, χώρες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να γεμίσουν τις αποθήκες φυσικού αερίου τους, προετοιμάζοντας μια πιθανή πλήρη διακοπή.

Η Γαλλία δεν είναι τόσο εκτεθειμένη στο ρωσικό αέριο όσο ορισμένοι γείτονες, αλλά ένας αριθμός ρεκόρ διακοπών πυρηνικών αντιδραστήρων ανάγκασε τη Γαλλία να εισάγει ενέργεια όταν θα ήταν συνήθως εξαγωγέας, επιδεινώνοντας την πίεση στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η Γαλλία θα είναι πάντα η Πόλη του Φωτός», είπε η δήμαρχος Αν Ινταλγκό.

Ο Πύργος του Άιφελ αυτή τη στιγμή φωτίζεται μέχρι τη 1 π.μ. από ένα σύστημα φωτισμού που του δίνει μια χρυσή λάμψη. Στην κορυφή κάθε ώρας ενώ είναι αναμμένο, λάμπει χάρη σε 20.000 λαμπτήρες που αναβοσβήνουν. Το σβήσιμο των φώτων του μνημείου στις 23:45 θα σήμαινε μείωση της κατανάλωσης ρεύματος κατά 4%.

Η Αν Ινταλγκό είπε ότι από τις 23 Σεπτεμβρίου ο φωτισμός στα δημόσια κτίρια του Παρισιού θα σβήνει στις 22:00, ενώ η θερμοκρασία του νερού στις πισίνες θα μειωθεί στους 25 βαθμούς Κελσίου από τους 26. Η θέρμανση σε δημόσιο κτίριο θα μειωθεί στους 18 βαθμούς Κελσίου. Ο λογαριασμός ενέργειας της πρωτεύουσας θα φτάσει τα 90 εκατομμύρια ευρώ φέτος, 35 εκατομμύρια περισσότερα από ό,τι συνήθως, ακόμη και με μακροπρόθεσμα συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου που προστατεύουν τις αρχές από τις χειρότερες από τις αυξήσεις κόστους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments